برگزاری همایش روز ملی شوراها به همت جهاددانشگاهی قزوین

به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی استان قزوین، محمد نوذری استاندار قزوین در این همایش شوراها را یکی از اساسی ترین فرآینده های دموکراسی در جامعه قلمداد کرد و افزود: مردم مطالبات و درخواست های مهمی از شوراها دارند اما اعضا بهعنوان کسانی که منتخب مردم هستند، بر اساس انصاف و عدالت باید این درخواست ها را پیش ببرند.
وی با اشاره به اینکه شوراها بایستی عدالت را در دستور کار خود قرار دهند چرا که با امر و نهی کردن جامعه شکل نمی گیرد بلکه با هدایت و فسادستیزی مشکلات حل میشود، اظهار کرد: فسادستیزی باید در دستور کار شوراها قرار بگیرد و اعضای آن که با فرایند انتخابات مردم مشخص می شوند، حواس جمع باشند.
نوذری ادامه داد: همه ما به دولت اعتقاد راسخ داریم و نگاه دولت چهاردهم و مجموعه استانداری قزوین نیز عمل کردن به وعده و قول های داده شده، به ویژه در حوزه سیاست خارجی است.
استاندار قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به استفاده از ظرفیت های اقتصادی کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: شهرداری و شوراهای اسلامی نیز بایستی بر مسئله سرمایه گذاری توجه ویژه تری داشته باشند و پویاتر از گذشته این موضوع را پیگیری کنند.
وی، شهرداری ها را محور توسعه در شهرها دانست و افزود: این در حالی است که قزوین امروز از نبود ظرفیت های فرهنگی رنج می برد، با توجه به اینکه وظایف شهرداری ها تنها در حوزه مسایل عمرانی محدود نشده، این بخش می تواند برای کاهش آسیب ها و نشاط اجتماعی اقدامات قابل توجهی انجام دهد.
نوذری ادامه داد: اینکه شهرداری تنها به مسایل عمرانی توجه کند و نگاه صرف به منابع ارزش افزوده داشته باشد، درست نیست، شهرداران و اعضای شوراها بایستی اهتمام چدی برروی مسایل مختلف شهرها داشته باشند.
استاندار قزوین با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده، خاطرنشان کرد: شعار امسال به موضوع سرمایه گذاری تاکید داشته و از این رو باید سرمایه گذاران داخلی و خارجی را پای کار بیاوریم و از آنجایی که قزوین مستعد سرمایه گذاری است، اقدامات و برنامه ریزی های جامع و مدونی بایستی صورت بگیرد.
وی، موضوع گردشگری را نیز بسیار حایز اهمیت برشمرد و یادآور شد: هیچ چیزی فضای کسب و کار را در یک شهر به جز موضوع گردشگری نمی تواند رونق ببخشد، از این رو شهرداران و شوراها باید در این زمینه نیز فعالیت داشته و برنامه ریزی کنند.
نوذری ادامه داد: قزوین که از ظرفیت های بی شمار تاریخی و اماکن مذهبی برخوردار است متاسفانه در موضوع گردشگری گمنام باقی مانده، این در حالی است که در سفرهای نوروزی امسال حدود ۲۷ میلیون خودرو از جاده های استان عبور کردند اما تنها ۲۵۰ هزار نفر از مراکز دیدنی ما بازدید کردند.
استاندار قزوین با بیان اینکه رویکرد مدیریت استان ۲ برابر کردن گردشگران در سال جاری و سال آینده خواهد بود و در این زمینه شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی می توانند کمک حال ما باشند، خاطرنشان کرد: شهرداران و شوراها بایستی از روزرگی فارغ شوند و به دنبال پویایی باشند، جنس آنان باید فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی و سیاسی باشد و در مصوبات خود اثرگذار باشند و در نهایت نیز بر اساس نیازها، اهدف خود را مشخص کنند.
وی، نسخه اصلی تجویز دولت چهاردهم در شرایط کنونی کشور را همدلی و وفاق دانست و گفت: توسعه در فضای آرام شکل و همدلی افراد می گیرد که این مسئله امروز در استان به خوبی شکل گرفته و رویکرد و اولویت همه باید این باشد که به سه موضوع اصلی استان از جمله آب، بهداشت و درمان و حوزه فرهنگی بپردازیم و مشکلات را از پیش رو برداریم.
تقویت هویت محلات باید مورد توجه شورا قرار گیرد
در ادامه جواد حقلطفی، معاون هماهنگیکننده امورعمرانی استاندار قزوین گفت: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین گفت: اعضای شوراهای شهر و روستا به موضوع توسعه متوازن مناطق خود بپردازند و اینگونه نباشد که در برخی نقاط شهری و روستایی شاهد پیشرفت و رشد و آبادانی باشیم و در برخی نقاط دیگر کم کاری صورت گیرد.
وی اظهار کرد: بعد از گذشت ۲۶ سال از تشکیل شوراها و همچنین صدور دستور فرمان امام خمینی (ره)، نقش شوراها از چند جنبه قابل توجه ویژه است، اعضای شوراهای شهر و روستا بایستی در سیاست های کاری خود به این نکات توجه ویژه داشته باشند.
حق لطفی بیان کرد: شوراها نباید از ظرفیت مشارکت های مردمی فاصله بگیرند و با تقویت این مشارکت، نشاط اجتماعی حاصل از مشارکت مردمی را شاهد باشند.
به گفته این مسئول، توسعه پایدار جزو کلیدواژههایی است که باید در دستور کار شوراها قرار گیرد و همچنین آنها باید جای خالی نوآوری در خدمات را در استان پر کنند، این خدمات باید بهروزرسانی شود و بر پایه علم پیش برود، البته اقدامات خوبی در برخی شهرها شاهد بودهایم و به علمی بودن برنامه و کارها توجه شده اما بازهم این موضوعات باید بیشتر پیگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: تقویت هویت محلهای باید در تصمیمات اعضای شوراهای شهر و روستا قرار داشته باشد و در مناطق مختلف استان، شهر و روستاها هویت دینی، اسلامی و ایرانی تقویت شود و در توسعه شهرها هویت محلات باید موردتوجه قرار گیرد.
حق لطفی یادآور شد: اعضای شورا نظارت بر بودجه و عملکرد آن را جزو موضوعات مهم بدانند و از آموزش غافل نشوند و در این مورد بهصورت مرتب و پشت سر هم باید در سال جدید وقت بگذارند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین ادامه داد: سال آینده یک تجلیلی از شوراهای موفق خواهیم داشت و بر اساس عملکرد و تلاش آنها پنج رویکرد را بهعنوان اهداف اصلی در سطح استان دنبال میکنیم که اگر به این نکات و سیاستگذاریها پرداخته شود، در نظام ارزیابی استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: موضوعاتی که بهعنوان رئوس مهم سرفصلهای ما در مدیریت شهری قرار دارد، شامل توجه ویژه به موضوع ساماندهی پسماند، توسعه حملونقل درونشهری، انرژیهای تجدیدپذیر و پنلهای خورشیدی و همچنین نگاه به درآمد پایدار است که این برنامهها را بهصورت جدی موردتوجه قرار خواهم داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین خاطرنشان کرد: مسئله مهم دیگر در خصوص شهرها این است که نقاط حادثهخیز در برخی شهرها مشاهده میشود که بایستی توسط پلیس راهور شناسایی شود و در این رابطه نیز تفاهمنامهای از سوی شهرداری و اعضای شورا منعقد و اعتبارات موردنیاز برای رفع آنها در نظر گرفته شود.
انتهای پیام
نظر شما :