سمینار علمی بانک خون بندناف و کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریها برگزار شد

به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی قزوین، سمینار علمی «کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریها» با محوریت «سلولهای بنیادی خون بندناف» روز شنبه هشتم دیماه، ویژه پزشکان، ماماها و دانشجویان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی باهمت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین، معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی آستان قزوین و بانک خون بندناف رویان نمایندگی استان قزوین برگزار شد.
دکتر مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بنیاختههای رویان در جهاددانشگاهی؛ در این همایش اظهار کرد: سلولهای بنیادی دارای ۲ ویژگی خودنوزایی و تمایز یا تخصصی شدن هستند، به گونهای که سلول مشابه خود را تولید و به سلولهای دیگری به نام سلولهای بنیادی تبدیل میشود.
وی اضافه کرد: خون بندناف مملو از سلولهای بنیادی است که اگر جمعآوری شود میتواند در درمان بسیاری از بیماریها ازجمله بیماریهای خود ایمن مؤثر باشد.
ضرابی افزود: زمان مناسب برای جمعآوری سلولهای بنیادی ۵ تا ۱۰ دقیقه بعد از زایمان بوده و باید در این راستا بسیار دقت شود که خون جمعآوری شده آلوده نشود.
وی گفت: بانک خون عمومی و خصوصی یا خانوادگی از انواع بانکهای خون هستند که در بانک خون عمومی مالک آن خانوادهها نیستند، ولی در بانک خون خصوصی یا خانوادگی نمونه گرفته شده برای خود و خانواده نگهداری میشود، به طوری که در دنیا بیش از ۴۰ هزار پیوند با استفاده از خون بندناف انجام شده است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان جهاددانشگاهی تصریح کرد: در دنیا بر روی بیماریهایی همچون فلج مغزی اطفال، اوتیسم، مشکلات کوتاهی قد، کاهش شنوایی کارآزماییهایی صورت گرفته است که تا چند سال آینده نتایج آن ملموستر خواهد شد.
وی تآکید کرد: ریشه دندان عقل دارای سلول بنیادی است که امروزه امکان جداسازی آن فراهم شده ولی در کشور خدماتی برای آن ارایه نمیشود.
ضرابی گفت: امروزه طبق اعلام استاندارد جهانی بانک خون، تا ۲۵ سال میتوان سلولهای بنیادی را نگهداری کرد که در کشور ما تا ۱۴ سال نگهداری شده است.
انتهای پیام
نظر شما :