انتشار کتاب «مجموعه مقالات اِستیگما در اختلالات روان‌پزشکی» در جهاددانشگاهی قزوین

۰۴ دی ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۴ کد : ۷۹۳۴۹ ستادی اخبار برگزیده
کتاب «مجموعه مقالات اِستیگما در اختلالات روان‌پزشکی» با گردآوری مریم لطیفیان و علی زینلی توسط انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شد.
انتشار کتاب «مجموعه مقالات اِستیگما در اختلالات روان‌پزشکی» در جهاددانشگاهی قزوین

به گزارش روابط‌عمومی جهاددانشگاهی قزوین، کتاب «اِستیگما در اختلالات روان‌پزشکی» مجموعه‌ای از ۲۰ مقاله از معتبرترین مقالات بین‌المللی است و یک مرور جامع از ادبیات مربوط به مدیریت خشم در بیماران روان‌پزشکی و نیز خانواده‌هایشان ارائه می‌دهد.

این کتاب با مقدمه‌ای از پروفسور مصطفی اقلیما، پدر علم مددکاری اجتماعی ایران آغاز و همچنین با نظارت انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران تنظیم‌ شده و به دنبال مشارکت در گفت‌وگوی علمی درباره اَنگ‌زنی در بیماران روان‌پزشکی است.

نویسندگان در این کتاب تلاش کرده‌اند تا با بررسی جامعه، عوامل تاریخی، اجتماعی و فرهنگی که بر اَنگ‌زنی تأثیر می‌گذارد، به بینش‌های ارزشمندی در مورد پیچیدگی‌های این موضوع برسند و آن را تحت قالب کتاب مذکور ارائه دهند.

با ارزیابی مداخلات موجود و پیشنهاد استراتژی‌های جدید، این تحقیق به هدف آگاهی‌بخشی به سیاست‌گذاران و متخصصان بهداشت و درمان در مورد رویکردهای مؤثر برای کاهش انگ‌زنی در بیماران روان‌پزشکی کمک می‌کند و به دنبال ترویج جامعه‌ای فراگیرتر است که در آن، افراد مبتلابه اختلالات روان‌پزشکی نه‌تنها مورد اَنگ یا برچسب قرار نگیرند، بلکه با همدلی و درک، پذیرفته‌تر شوند.

این کتاب به دو بخش تقسیم‌شده است:

بخش اول: اَنگ‌زنی بر بیماران روان‌پزشکی؛ که به بررسی مفهوم انگ درزمینهٔ بیماران روان‌پزشکی می‌پردازد و هدف آن تحلیل تأثیرات آن بر رفاه روان افراد مبتلابه اختلالات روان‌پزشکی است. این بخش، نویسنده به دنبال شناسایی و تحلیل اَشکال مختلف برچسبی است که افراد مبتلا به اختلالات روان‌پزشکی تجربه می‌کنند و چگونگی تأثیر آن بر کیفیت زندگی و توانایی آن‌ها در جستجوی کمک را موردبررسی قرار می‌دهد. با تحلیل عوامل زیرساختی مؤثر بر ایجاد انگ در جامعه، این فصل به دنبال توسعه استراتژی‌های مؤثری برای کاهش شیوع ننگ و ترویج شمولیت است. که نه‌تنها به بررسی موانع دریافت حمایت برای بیماران کمک می‌کند، بلکه می‌تواند منجر به تغییرات بنیادین در ادراک و رفتار جامعه، نسبت به افرادی که با مشکلات بهداشت روان‌پزشکی مواجه هستند، شود.  

بخش دوم: اَنگ‌زنی بر مراقبین و اعضای خانواده بیماران روان‌پزشکی؛ که به بررسی تأثیر روابط خانوادگی بر بیماران روان‌پزشکی و خاصه مفهوم استیگما (اَنگ‌زنی) می‌پردازد. با توجه به نظریه سیستم‌های خانواده، تعاملات درون خانواده؛ می‌تواند اثرات عمیقی بر سلامت روان فرد داشته باشد.  

بخش دوم هدف دارد تا وجود و عواقب انگ در خانواده‌های مربوط به افراد دارای اختلالات روان‌پزشکی را مطالعه کرده و روشن کند که انگ چگونه می‌تواند روابط بین اعضای خانواده و رفاه روانی کلی فرد و خانواده‌اش را تحت تأثیر قرار دهد. بااین‌حال، توجه کمتری به تأثیرات انگ بر سیستم‌های خانوادگی داده‌شده است. این بخش در تلاش است تا با بررسی چگونگی ظهور انگ در خانواده‌ها و تأثیرات بالقوه آن، شکاف‌های موجود را پر کند. درک این بخش می‌تواند به توسعه مداخلات و استراتژی‌های حمایتی کمک کند که تاب‌آوری و رفاه در این خانواده‌ها را تقویت کند، کمک کند.

این کتاب در ۲۱۴ صفحه و قطع وزیری به بهای ۲۰۰ هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشرشده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این کتاب به لینک https://B۲n.ir/u۰۹۶۳۵ مراجعه کنند.

انتهای پیام

کلیدواژه‌ها: روان بیماران روان اختلالات روان زنی بیماران روان روان پزشکی بیماران روان پزشکی اختلالات روان پزشکی زنی بیماران روان پزشکی جهاددانشگاهی استان قزوین جهاددانشگاهی قزوین


نظر شما :