برگزاری کارگاه آموزشی برای معلمان و رابطین آموزشی طرح دانش آموزی نجات آب «داناب»

۲۵ آذر ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۸ کد : ۷۹۰۷۴ معاونت آموزشی اخبار برگزیده
کارگاه آموزشی ویژه معلمان و رابطین آموزشی طرح دانش آموزی نجات آب "داناب" سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در استان قزوین توسط دکتر حامد مازندرانی‌زاده، عضو هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.
برگزاری کارگاه آموزشی برای معلمان و رابطین آموزشی طرح دانش آموزی نجات آب «داناب»

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، دکتر حامد مازندرانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در کارگاه آموزشی ویژه معلمان رابط ذیل طرح داناب، به اهمیت آب به‌عنوان گنجینه حیات، چالش‌های منابع آبی و نقش معلمان در آموزش صحیح به دانش‌آموزان پرداخت و اظهار کرد: آب سرچشمه حیات است و در مواردی همچون شرب، بهداشت، کشاورزی، صنعت و محیط‌زیست مصرف می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام خمینی (ره) بیان کرد: بر اساس آخرین آمار میزان متوسط بارش در کشور عزیزمان ایران ۲۳۰ میلی‌متر است درصورتی‌که این میزان در کشورهایی چون افغانستان ۳۰۰ میلی‌متر، پاکستان و ترکیه ۶۰۰ میلی‌متر است. موضوعی که باید به‌خوبی مورد تأمل قرار گیرد چراکه ما یکی از صادرکنندگان آب مجازی از طریق محصولات کشاورزی مانند هندوانه به کشور ترکیه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: از میزان آب موجود در کشور، سه درصد از آن سهم شرب و هفت درصد آب سهم صنعت و خدمات و ۹۰ درصد آن سهم بخش کشاورزی است که به نظر می‌رسد در این خصوص نیز افراد بالادستی باید تدابیر لازم بیاندیشند. هرچند که منکر بهبود اقتصاد کشور در حوزه کشاورزی نیستیم اما چنانچه آب مصرفی در این حوزه مدیریت شود، دغدغه کمتری خواهیم داشت.

مازندرانی‌زاده گفت: با توجه به کمبود آب، ایران با چالش‌های زیادی در زمینه مدیریت منابع آبی مواجه است؛ رشد جمعیت، مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی، تغییر اقلیم و عدم مدیریت صحیح از عوامل اصلی این چالش‌ها هستند. برای غلبه بر چالش‌های منابع آبی، باید به دنبال راهکارهایی برای افزایش بهره‌وری در مصرف آب باشیم. تکنیک‌های و شیوه های نوین آبیاری، بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی و استفاده از تکنولوژی‌های جدید بویژه استفاده از هوش مصنوعی می‌توانند راه‌حل باشند.

این دکتری مدیریت و برنامه‌ریزی منابع آب به نقش آموزش در حفاظت از منابع آبی در بین دانش‌آموزان پرداخت و اظهار داشت: آموزش صحیح به دانش‌آموزان در مورد اهمیت آب و راه‌های حفاظت از آن می‌تواند در تغییر رفتار و ایجاد نگرش مثبت نسبت به صرفه جویی در مصرف آب تأثیر گذار باشد. با این آموزش‌ها می‌توان در وهله اول می توان سطح سواد آبی دانش آموزان را افزایش داد و سپس تغییر رفتار و نقش‌آفرینی دانش‌آموزان را ملاحظه کرد.

در پایان این کارگاه معلمان و رابطین آموزشی طرح دانش آموزی نجات آب به بحث و طرح سؤال در این خصوص پرداختند؛ مراسم افتتاحیه طرح فرهنگی و آموزشی دانش‌آموزی نجات آب (داناب) با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین، اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین و جهاد دانشگاهی استان قزوین و جمعی از معلمان و رابطین آموزشی در مقطع متوسطه اول روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات دانشگاه علمی‌کاربردی شهرداری قزوین برگزار شد.

انتهای پیام 

 

 

 

 

 

 

 

کلیدواژه‌ها: آب مصرف آب دانش آموزان منابع آبی طرح داناب نجات آب دانش آموزی نجات آب جهاددانشگاهی قزوین جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی استان قزوین


نظر شما :