از تدوین سند توسعه فرهنگی تا تحقق اقتصاد دانش بنیان در جهاد دانشگاهی قزوین

۲۵ آذر ۱۳۹۹ | ۱۲:۵۱ کد : ۲۵۷۸۶ ستادی معاونت پژوهشی اخبار برگزیده
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: در گذشته فعالیت‌های پژوهشی جهاد محدود به حوزه درمان بود اما در حال حاضر این فعالیت‌ها گسترش پیدا کرده است و تلاش ما در حوزه‌های مختلف این مجموعه شاهدی برای این مطلب است.
از تدوین سند توسعه فرهنگی تا تحقق اقتصاد دانش بنیان در جهاد دانشگاهی قزوین

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین؛فرشاد پیله‌چی درخصوص فعالیت‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی بیان کرد: در گذشته فعالیت‌های پژوهشی جهاد محدود به حوزه درمان بود اما در حال حاضر این فعالیت‌ها گسترش پیدا کرده است و در بخش هنر و معماری و تجاری‌سازی فناوری برنامه‌هایی داریم. حوزه هنر و معماری پیش از این نیز فعال بود اما طی دو سال گذشته به صورت جدی‌تر فعالیت دارد و در این مدت با ساختار و رویکرد جدیدی وارد فاز تحقیق و پژوهش و عملیات شده است.

وی اظهار کرد: یک مرکز نوآوری در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری راه‌اندازی کردیم و مجوز فعالیت مرکز را هم گرفتیم و تلاش می‌کنیم این مرکز در کشور شناخته شود؛ در حال حاضر نیز با بیش از هشت استان در حوزه معماری قرارداد انجام پروژه داریم.

این مسئول با اشاره به دلیل ایجاد مرکز نوآوری در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، گفت: پس از تحقیق میدانی متوجه شدیم که در کشور در این زمینه مرکز تخصصی وجود ندارد بنابراین تمرکزمان را در این حوزه بیشتر کردیم.

تلاش برای تحقق اقتصاد دانش بنیان

وی تأکید کرد: در حوزه تجاری سازی فناوری نیز به صورت جدی ورود پیدا کردیم و تلاش داریم در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان نقش‌آفرینی کنیم. خلأهایی که در این حوزه شناسایی کردیم عمدتاً مربوط به لایه بازاریابی و فروش بوده است.

وی عنوان کرد: در واقع مرکز برای این راه‌اندازی شد که بتوانیم افرادی که دارای دانش فنی هستند را به بازار برسانیم و با سرمایه‌گذاری، راهنمایی و پیدا کردن بازارهای جدید در داخل و خارج از کشور دانش آن‌ها را تجاری کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی قزوین اظهار کرد: ضرورت وجود این مرکز به شدت در استان احساس می‌شد، پژوهشگران بسیاری توانسته‌اند دانش‌های خوبی به دست بیاورند و نیاز به حلقه‌ای دارند که آن‌ها را به بازار وصل و از موازی‌کاری جلوگیری کند. طبق برنامه‌ریزی تلاش داریم بر بازاریابی و فروش تمرکز کنیم تا به شرکت‌هایی که در این زمینه مشکل دارند کمک کرده باشیم.

وی گفت: این مرکز ۲ رویکرد کلی دارد، یکی این است که افرادی که با ابزار فناورانه می‌خواهند کار تبلیغاتی انجام دهند می‌توانند جزو ورودی این مرکز باشند و دوم افرادی که می‌توانند در حوزه تبلیغات و فروش فناوری و محصولات فناورانه کار کنند وارد میدان شوند.

پیله‌چی تصریح کرد:‌ محصولات خوبی در مراکز رشد و پارک‌ها تولید شده است ولی آن‌قدر که در تولید موفق بودند در فروش موفقیت نداشتند. امیدواریم در این مرکز بتوانیم از پتانسیل‌های دانشجویی و نخبگان استان استفاده کنیم و اگر کسی طرحی دارد که با استفاده از فناوری به توسعه شبکه اقتصادی کشور کمک کند می‌تواند در مرکز پذیرش شود و مورد حمایت ما قرار گیرد.

تدوین سند توسعه فرهنگی استان قزوین

وی گفت: یکی از بخش‌های مهم جهاد دانشگاهی که مستقیماً به امور پژوهشی مربوط است مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) است، با این ظرفیت داخل مجموعه جهاد، این نهاد می‌تواند با رصد و پایش جامعه در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و علمی نیازها را شناسایی و بر اساس آن به بخش‌های مختلف کمک کند.

این مسئول تصریح کرد: مسئولان در دستگاه‌ها باید جهاد دانشگاهی را مانند یک همراه همیشگی ببینند، آن‌ها می‌توانند در حوزه‌های پژوهشی و تحقیقاتی برای دستیابی به اهداف جمهوری اسلامی از تحقیقات، نیازسنجی و آمایش جهاد دانشگاهی نهایت بهره‌برداری را داشته باشند.

وی افزود: یکی از طرح‌های پژوهشی که جهاد دانشگاهی قزوین طی یک سال گذشته روی انجام آن تمرکز کرده است تدوین «سند توسعه فرهنگی قزوین» بوده که در حال انجام است، این سند می‌تواند نقش مهمی در تغییر، تحول و توسعه فرهنگی استان داشته باشد.

پیله‌چی افزود: اجرای این طرح با مصوبه شورای فرهنگ عمومی و ابلاغ استاندار آغاز شده و با کمک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در حال برنامه‌ریزی و تدوین است و امیدواریم بتوانیم افق خوبی را برای فرهنگ استان ترسیم کنیم.

باور کرده بودیم اما...

وی گفت: جهاد دانشگاهی با فعالیت‌های پژوهشی در حوزه نیازهایی که سابقه‌ای در ایران نداشته وارد شده است، به عنوان مثال ما باور کرده بودیم ناباروری غیرقابل درمان است اما به همت جهاد دانشگاهی درمان آن اتفاق افتاد. در جهاد دانشگاهی قزوین نیز برای راه‌اندازی مرکز درمان سرطان به ویژه سرطان سینه اقدام کردیم، اگر بتوانیم زنجیره درمان سرطان از جمله غربالگری سرطان را در مرکز درمان جهاد دانشگاهی کامل کنیم می‌توانیم با استفاده از ظرفیت پژوهشکده معتمد که با ما همکاری دارد برای انجام پروژه‌های پژوهشی اقدام کنیم.

این مسئول تصریح کرد: برای قدم برداشتن در حل این‌گونه معضلات تلاش می‌کنیم مجتمع تحقیقاتی– درمانی جهاد دانشگاهی استان قزوین را راه‌اندازی کنیم و چون قزوین در شاهراه غرب کشور قرار گرفته می‌تواند به استان‌های همجوار نیز خدمت‌رسانی کند، علاوه بر این به نظر می‌رسد شروع به کار این مجتمع تحقیقاتی- درمانی می‌تواند کمک کند تا قزوین به یک مرکز بزرگ پژوهشی و تحقیقاتی کشور تبدیل شود، با این تفاسیر با توجه به افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز این مرکز از خیران می‌خواهیم که برای این عمل خداپسندانه ما را یاری کنند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت انتشارات جهاد دانشگاهی تشریح کرد: همانگونه که می‌دانید بخشی از حوزه پژوهش، تولید کتاب است و کتاب راهی برای نشر علم تولید شده است؛ در این میان انتشارات امکانی را ایجاد می‌کند تا نتایج پژوهش به افرادی که به آن نیاز دارند برسد؛ در انتشارات جهاد دانشگاهی علاوه بر انتشار نتایج پژوهش‌ها و مقالات اساتید و دانشجویان دکتری، چاپ پژوهش‌های صورت گرفته داخل مجموعه جهاد دانشگاهی مانند سند آمایش علم و فناوری نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین بیان کرد: طرح ملی مطالعاتی و پژوهشی کتاب Eight که دربرگیری آن برای جوامع اسلامی است در سال ۹۲ کلید خورده و نگارش آن از سال ۹۴ آغاز شده است و تا کنون ۸۰ درصد این پروژه به اتمام رسیده است. این مجموعه قوی‌ترین کتاب بومی زبان انگلیسی پس از انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که یک پروژه ماندگار خواهد بود.

وی ضمن اشاره به موضوع پوشش گفت: موضوع پوشش یک موضوع فرهنگی است؛ در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین نیز رشته طراحی لباس و دوخت را داریم و در این مرکز تلاش می‌کنیم پژوهش‌هایی را درخصوص موضوع لباس انجام دهیم و با شناسایی نیاز جامعه، سلیقه اقشار مختلف مردم و معیارهای لباس ایرانی و اسلامی، برای طراحی و تولید لباس مناسب گام برداریم.

پیله‌چی در ادامه عنوان کرد: همانطور که می‌دانید در جهاد دانشگاهی دو رسانه ایکنا و ایسنا را داریم؛ در ایسنای قزوین تلاش کردیم به سمتی پیش برویم که خبرنگاران تخصصی شوند و روی موضوعات به صورت پرونده‌ای کار کنند طبیعتاً برای تعریف پرونده، خبرنگاران نیاز به تحقیق و پژوهش دارند؛ ما در ایسنا این کار را آغاز کردیم و امیدواریم به سمتی پیش برویم که همه خبرنگاران به خبرنگار پژوهشی تبدیل شوند.

وی با اشاره به لزوم پژوهش در حوزه‌های آموزشی بیان کرد: آموزش باید نیاز محور باشد. ارائه خدمت بدون نیازسنجی کاری بیهوده‌ای است لذا باید نیاز جامعه را پیش‌بینی کرد. در این راستا با نیازسنجی و پایش مداوم از جامعه می‌توانیم بر اساس نیاز کنونی برنامه‌ریزی کنیم و با رصد بخش تولید و صنعت و تکنولوژی‌های نو، برای آینده آماده باشیم. از این رو آموزش بدون پشتوانه کار علمی و پژوهشی، کاملاً غیر کاربری است.

این مسئول در پایان گفت: با همین رویکرد، دوره‌های آموزشی معاونت آموزش جهاد دانشگاهی قزوین براساس انجام نیازسنجی‌های متعدد در سطح جامعه و سازمان‌های متقاضی طراحی، تدوین و اجرا و به صورت مستمر بازنگری می‌شود.


نظر شما :