ارائه طرح سی کار بجای سیگار از سوی جهاد دانشگاهی قزوین

۰۹ مهر ۱۳۹۷ | ۰۰:۰۰ کد : ۲۴۶۲ ستادی اخبار برگزیده
دبیر کل و مدیر اجرائی «جمعیت مبارزه با دخانیات» و مشاور پژوهشی مرکز تحقیقات کنترل دخانیات این سازمان مردم‌نهاد و مسئولین جهاد دانشگاهی استان قزوین پیرامون اهداف آموزشی-درمانی مشترک در حیطه سلامت عمومی و بررسی طرح سی کار بجای سیگار هم‌اندیشی و مذاکره کردند.
ارائه طرح سی کار بجای سیگار از سوی جهاد دانشگاهی قزوین

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان قزوین، فرشاد پیله‌چی رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین مأموریت‌های جهاد دانشگاهی را به عنوان اهم برنامه‌ها، «تولید علم و تجاری‌سازی دانش»، «برنامه‌ریزی فاخر فرهنگی و حرکت در مسیر تمدن نوین اسلامی» و «تربیت نیروی انسانی مومن و انقلابی و متخصص» عنوان نمود  و اظهار کرد: یکی از بخش‌های این نهاد دراستان قزوین حوزه معاونت پژوهش و فناوری است، که امروز از  مرکز خدمات تخصصی هنر و معماری، مرکز خدمات تخصصی تله مدیسین درمان ناباروری (به عنوان اولین و تنها مرکز داخلی کشور برای درمان ناباروری با استفاده از دانش پیشرفته پزشکی از راه دور یا تله‌مدیسین)، آزمایشگاه پاتوبیولوژی، بانک خون بند ناف رویان و مراکز دیگر تشکیل می‌شود.

وی افزود: در تداومِ این مسیر، مقوله‌ای که مشارکت بیشتری را می‌طلبد، پروژه‌ی مجتمع درمانی جهاد دانشگاهی قزوین شامل سانترِ مرکزی برای ارائه‌ی خدمات، مرکز جامع توانبخشی، مرکز پیشگیری و ارتقای سلامت، مرکز پرستاری در منزل و سایر روندهای مرتبط با حیطه‌ی بهداشت و سلامت همگانی است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین عنوان کرد: این واحد در حوزه معاونت آموزشی نیز با بهره‌برداری از مرکز آموزش های تخصصی کوتاه مدت، سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان و مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین زمینه‌ها و بسترهای آموزشی – ارتقای سلامت را دارد.

سی کار بجای سیگار!

در ادامه سعید تاسا مدیر پروژه مجتمع درمانی جهاد دانشگاهی استان قزوین، طرح پیشنهادی مشارکت با «جمعیت» در مورد پیشگیری و کنترل مصرف «سیگار» را در قالب «سی کار» و سی فعالیتِ مبارزه با دخانیات معرفی نمود که در جهت هم‌افزایی نیروهای موجود صورت پذیرد.

وی عنوان کرد: سالانه مبالغ هنگفتی صرف مبارزه با مصرف دخانیات در کشور می‌شود، مسائل فرهنگی، اجتماعی و درمانی مواردی هستند که در مبارزه با مصرف دخانیات به آنها پرداخته می‌شود؛ اما می‌توان با اختصاص بخشی از همین هزینه، در کنار فعالیت فرهنگی، اجتماعی و درمانی در مبارزه با سیگار، اشتغال و سی کار آفرید.

 

در انتهای نشست، دکتر محمدرضا مسجدی دبیر کل «جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران» ضمن تأکید بر بودجه‌ی ۱۰۰ میلیاردی تصویب شده‌ی مالیات بر دخانیات، ظهار کرد: متأسفیم که حتی با توجه به افزایش دو تا سه برابریِ قیمت سیگارهای ایرانی و خارجی طی ماه‌های اخیر، این رقم‌های چند هزار میلیارد تومانی به جای ورود به چرخه‌ی سلامت همگانی کشور و تزریق در پروژه‌های مشارکتیِ بهداشت و درمانِ مردمی، نصیب تولیدکننده، واسطه و واردکننده می‌شود.

وی ادامه داد: به این ترتیب دولت نیزعواید لازم را ندارد که طبق قوانین موجود، سازمان‌های مردم‌نهاد حیطه‌ی کنترل و مبارزه با دخانیات، مطالبه‌گر سهمیه‌ی ۲۰ درصدی مشارکت‌های مردمی باشند.

مسجدی عنوان کرد: با این حال، ما حمایت‌گر و پذیرای هر طرح مشارکتی هستیم که منجر به کاهش مصرف دخانیات در سطح کشور گردد و ضمنِ ارج نهادن بر فعالیت‌های مثمرثمر دادستان محترم قزوین که قاطعانه در مقابل گسترش مقوله‌ی قلیان ایستاده و با صراحت در جهت کنترل قلیان در مهمانسراها، بوستان‌ها و اماکن تفریحی منطقه‌ی خود فعالیت دارد، آمارِ ۳۰درصدیِ مصرف قلیان در دختران در مقابل آمار ۳ درصدیِ سیگار شیدنِ دختران را اعلام می‌نماییم.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران اظهار کرد: در این راستا، ضرورت فعالیت‌های مضاعف مشارکتی صدا و سیما، جمعیت هلال احمر و جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات را شاهدیم، در چنین شرایطی، ضمن مصرف کمتر مواد دخانی در جامعه، با کنترل دخانیات و کاهش ۳۰ درصدی معضل سرطان در کشور، هزینه‌های درمانی و تبعات اقتصادی-بهداشتی خانواده‌ها را نیز اصلاح نموده‌ایم.

مسجدی افزود: همچنین در این میان با وجود فعالیت‌های «شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر»، «آزمایشگاه جامع سرطان» و همچنین کلینیک‌های رایگان ترک سیگار موجود، باز نیز بر مقدّم بودن پیشگیری بر درمان و تخصیص بودجه و فعالیت‌های بیشتر بر مقوله‌ی پیشگیری و کنترل تأکید داریم.


نظر شما :