رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین:
برطرف کردن نیاز استان اولویت جهاد دانشگاهی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قزوین: رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: ما به دنبال پروژههای سودآور نیستیم بلکه میخواهیم به مردم خدمات فاخری ارائه دهیم و به دنبال این هستیم که منویات خود را اجرا کنیم، برطرف کردن نیازهای استان و مردم برای ما اهمیت بیشتری دارد.
فرشاد پیلهچی در نشست خبری که چهارشنبه شب ۱۵ مرداد برگزار شد، تصریح کرد: در آستانه چهلمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی هستیم و امروز با تکیه بر سند چشمانداز توسعه، منویات مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب، بازنگری جدی در مأموریتهای جهاد دانشگاهی ایجاد کردیم و به دنبال این هستیم که در سالهای آتی در حوزه اقتصاد دانش بنیان فعالیت کنیم.
وی با اشاره به فعالیتهای حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی، افزود: سال گذشته در حوزه انتشارات توانستیم از باشگاه صدتایی عبور کنیم و تاکنون ۲۰۰ جلد کتاب در این انتشارات چاپ و منتشر شده است، در حال حاضر نیز به صورت تخصصی از سراسر کشور سفارش دریافت و به عنوان انتشارات دانشگاهی فعالیت میکنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین بیان کرد: خبرگزاری ایسنا و ایکنا دو خبرگزاری جهاد دانشگاهی هستند و در این دو خبرگزاری تخصصگرایی را به صورت جدی دنبال کردیم، معتقد هستیم که رسانه میتواند باعث پیشرفت شود، ما در رسانههای جهاد دانشگاهی قزوین اتاق فکر تشکیل دادیم و محتواهای ارائه شده در رسانه کاملا کارشناسی شده و تخصصی است.
پیلهچی بیان کرد: در حوزه سازمان دانشجویان نیز سیاستگذاری جدیدی انجام دادیم و با توجه به اینکه برنامههای ما در جهت اقتصاد دانش بنیان است در این بخش نیز تلاش داریم نیروی انسانی مورد نیاز جهاد دانشگاهی را از دانشجویان جذب کنیم از این رو دانشجویان توانمند و نخبه استان را شناسایی میکنیم و مطابق با نیاز مجموعه پرورش میدهیم.
فعالیتهای پژوهشی جهاد دانشگاهی قزوین
وی تصریح کرد: حوزه پژوهشی ما در گذشته محدود به فعالیتهای درمانی بود اما در حال حاضر سه بخش درمان، هنر و معماری و تجاریسازی فناوری در این بخش فعالیت میکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین اظهار کرد: در بخش درمان خدمات حوزه آزمایشگاهی با تعرفه نیمه دولتی به مردم ارائه میشود، همچنین در بخش درمان ناباروری به خوبی وارد شدیم، در حال حاضر ما به افراد داخل استان و خارج از استان خدمات ارائه می دهیم سال گذشته نیز ۵۰۰ پرونده جدید تشکیل شد که حدودا فرزند ۳۰ درصد افراد به دنیا آمده و برخی نیز سیکل درمانیشان در حال اجرا است.
وی عنوان کرد: ذخیره خون بند ناف یکی دیگر از خدمات ارائه شده در حوزه درمان است، ذخیرهسازی خون بندناف یک کار لوکس نیست و توجه به استقبال صورت گرفته از طرف مردم شرایط را تسهیل کردیم و امکان پرداخت هزینه به صورت اقساط فراهم شده است هزینه ذخیره سازی در حال حاضر سه میلیون تومان و شارژ سالانه ۱۵۰ هزار تومان است؛ تاکنون بیش از هزار پرونده در استان تشکیل شده است.
پیلهچی یادآور شد: یکی دیگر از خدمات ما در بخش درمانی ارائه خدمات شیمی درمانی است، پیش از این شیمی درمانی صرفاً در بیمارستان ولایت صورت میگرفت اما با شیوع کرونا مراجعات ما حدوداً دو برابر شد و آمادگی افزایش ظرفیت این مرکز را داریم.
وی خاطرنشان کرد: مرکز درمانی جهاد دانشگاهی علاوه بر موارد ذکر شده، توسط مرکز جامع توانبخشی در حوزه طب فیزیکی، جراح مغز و اعصاب، فوق تخصص جراحی قفسه سینه و فوق تخصص تغذیه نیز خدمات ارائه میدهد.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین عنوان کرد: حوزه هنر و معماری پیش از این نیز فعال بود اما طی دو سال گذشته به صورت جدیتر فعالیت دارد، در حال حاضر نیز با بیش از هشت استان در حوزه معماری قرارداد داریم، همچنین این مرکز با سازمانهای مرتبط با معماری در استان مانند میراث فرهنگی، شهرداری، سازمان مسکن و بنیاد مسکن همکاری میکند.
وی خاطرنشان کرد: گنبد مسجد جامع قزوین طی سالیان گذشته با داربست نگهداری میشود، طی قرارداد جدیدی که منعقد کردیم بنا است که گنبد را مقاومسازی کنیم، ما در داخل و خارج از استان خدمترسانی میکنیم و استانهای مازندران، اردبیل، سمنان، همدان، کردستان و چهارمحال بختیاری با ما همکاری میکنند.
راه خودکفایی کشور توجه به توان داخلی است
پیلهچی تأکید کرد: در حوزه تجاری سازی فناوری نیز به صورت جدی ورود پیدا کردیم، در این مرکز تلاش داریم با توجه به شاخصهای حوزه اقتصادی، فناوری و دانشی با تکیه بر توان داخلی به این باور برسیم که «ما میتوانیم»، با توجه به شرایط کنونی اگر بخواهیم خودکفا شویم تنها راه چاره توجه به توان داخلی است.
وی عنوان کرد: این مرکز در اصل برای این راه اندازی شده است که بتوانیم افرادی که دارای دانش فنی هستند را به بازار برسانیم و با سرمایهگذاری، راهنمایی، هدایت و پیدا کردن بازارهای جدید در داخل و خارج از کشور دانش آنها را تجاری کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین اظهار کرد: این مسئله خیلی اهمیت دارد که ما باید درونزا و برونگرا باشیم، در گام اول نیز توانستیم موفقیتهایی را کسب کنیم با بررسیهای انجام شده ضرورت وجود این مرکز به شدت در استان احساس میشد، پژوهشگران بسیاری توانستند دانشهای خوبی به دست بیاورند و نیاز به حلقهای دارند که آنها را به بازار وصل کند.
وی افزود: مرکز تجاری سازی جهاد دانشگاهی این اتصال را برقرار میکند که نمونه مشابه آن بسیار کم است، جهاد دانشگاهی آمادگی دارد که از همه دانشمندان، پژوهشگران و متخصصانی که احساس میکنند میتوانند به بازار خدمت ارائه کنند حمایت کند، ضمن اینکه ما میتوانیم به این افراد مشاوره و آموزش بدهیم که چگونه وارد بازار شوند.
مدرکگرایی معیار ما نیست
پیلهچی یادآور شد: در حوزه آموزش نیز در دو بخش آموزش بلند مدت و آموزش کوتاه مدت فعالیت داریم، آموزش کوتاه مدت جهاد دانشگاهی گروههای آموزشی متفاوتی دارد که در همه آن ها دو محور مهارت افزایی یا اشتغالزایی گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که حلقه وصل دانشگاه و صنعت باشیم فناوری این آموزشهای ما بیشتر جنبه مهارتی دارد، یکی از اهداف ما در حوزه آموزش افزایش اشتغال و آماده کردن نیروی انسانی برای ورود به بازار کار است و مدرکگرایی را معیار قرار ندادهایم.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین تصریح کرد: سال گذشته هزار فراگیر از آموزشهای جهاد دانشگاهی قزوین بهرهمند شدند، در مرکز آموزشی بلند مدت نیز به دنبال ارائه خدمات با کیفیت هستیم، مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در چند سال جزو سه مرکز برتر علمی کاربردی استان بوده است.
وی افزود: رشتههای دانشگاه علمی کاربردی قزوین بسیار کاربردی هستند که میتوان به رشتههای طراحی دوخت، طراحی لباس، کارگردانی و بازیگری اشاره کرد؛ در سال تحصیلی جدید نیز در دو مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجو جذب میکنیم.
پیلهچی اظهار کرد: پروژههای شاخص انجام شده توسط جهاد دانشگاهی پروژه کتاب eight است که ۸۰ درصد آن اجرایی شده و در سال آتی نیز امیدواریم پروژه به پایان برسد، این کتاب در حال حاضر به صورت پایلوت در مراکز جهاد دانشگاهی آموزش داده میشود.
وی بیان کرد: هدف اصلی توزیع کتاب کشور ایران و سایر کشورهای اسلامی منطقه است، ما به دنبال این هستیم آسیبهایی که کتاب با منبع غربی دارد را کاهش دهیم و فرهنگ بومی و ایرانی را ترویج کنیم، این کتاب در ۸ سطح و ۱۶ جلد تهیه شده است و پک کاملی از کتاب آموزشی، داستانی و اپلیکیشن را در بردارد و از مبتدی تا پیشرفته را شامل میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین خاطرنشان کرد: در فاز اول تالیف کتاب سعی شده است که جلوی حمله فرهنگی گرفته شود، نوشتن این کتاب از سال ۹۳ در قزوین آغاز شده و مورد تایید انتشارات معتبر انگلیسی قرار گرفته است.
ساخت مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی نیاز به کمک خیرین دارد
پیلهچی با اشاره به پروژههای عمرانی جهاد دانشگاهی قزوین اظهار کرد: ساختمان مجتمع تحقیقاتی و درمانی جهاد دانشگاهی یکی از پروژههای عمرانی جهاد دانشگاهی است که به منظور تقویت خدمات درمانی و ارائه خدمات به جامعه هدف بیشتر تاسیس میشود، سال گذشته کلنگ این ساختمان به زمین زده شده است اما به دلیل شرایط مالی تاکنون ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین عنوان کرد: هر چه زودتر این مجتمع ساخته شود از بروز آسیب اجتماعی و حتی مرگ یک نفر جلوگیری خواهد شد، برای مثال یکی از آسیبهای اجتماعی طلاق است و ناباروری جزو سه عامل اصلی طلاق محسوب میشود، مرکز درمان ناباروری می تواند در این حوزه کمک شایانی داشته باشند.
پیلهچی بیان کرد: تأمین مالی این مجتمع چهار منبع دارد که شامل منابع داخلی جهاد دانشگاهی استان، بودجه استانی، بودجه ملی و استفاده از ظرفیت خیرین است، ما تلاش کردیم از سه منبع اول استفاده کنیم با توجه به اهمیت پروژه حدوداً به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که توجه و حمایت خیرین را میطلبد چرا که اعتبارات ملی و استانی کافی نیست.
وی تاکید کرد: از خیرین حوزه سلامت که در تلاش هستند آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا کند میخواهیم که در این پروژه به ما کمک کنند، اگر منابع مالی ما تامین شود ما میتوانیم هر چه سریعتر پروژه را به سامان برسانیم در این میان حمایت نمایندگان مجلس نیز میتواند کمک بزرگی باشد.
پیلهچی افزود: این مجموعه در زمین ۲۰۰۰ متری و یک بنای ۹۰۰۰ متری است که در پنج طبقه و یک زیرزمین ساخته میشود، امیدواریم بتوانیم بخشهای درمانی، پژوهشی و تحقیقاتی را در این ساختمان راه اندازی کنیم.
به دنبال پروژههای سودآور نیستیم
وی تاکید کرد: ما به دنبال پروژههای سودآور نیستیم بلکه میخواهیم به مردم خدمات فاخری ارائه دهیم و به دنبال این هستیم که منویات خود را اجرا کنیم، برطرف کردن نیازهای استان و مردم برای ما اهمیت بیشتری دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین عنوان کرد: ما میتوانیم در حوزههای مختلف درمانی و پژوهشی وارد شویم، این کار نیاز به تجهیزات و زیرساخت دارد اگر بحث زیرساخت که همان ساختمان است آماده شود؛ تجهیزات را میتوانیم به راحتی فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در بخش درمان تلاش کردیم که هزینهها بسیار پایین باشد برای مثال در حوزه آزمایشگاه هزینه دریافتی توسط ما دو سوم هزینه بخش خصوصی است در حالیکه تجهیزات ما به روز است و همان خدمات بخش خصوصی را ارائه میدهیم.
پیلهچی یادآور شد: جهاد دانشگاهی خودگردان است، به طوری که سالانه تنها حدود ۱۰ درصد از هزینهها را به صورت کمک دریافت میکنیم و ردیف بودجه جاری نداریم میتوانیم در حوزه عمرانی و برخی از حوزههای پژوهشی بودجه دریافت کنیم.
وی افزود: ما با شهرداری در خصوص سایت پسماند محمد آباد تعاملی داشتیم که بتوانیم توسط پژوهشگاه محیط زیست جهاد دانشگاهی در این حوزه خدمات ارائه دهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین بیان کرد: خدمات ما در بخش تجاریسازی به گونهای است که سرمایهگذاران علاقهمند میشوند در آن بخش فعالیت کنند، در این بخش نیز از سرمایهگذاران استقبال میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی قزوین به عنوان پایلوت برای اولین بار سند آمایش علم و فناوری را تدوین کردیم که مورد استقبال قرار گرفت و اکنون باید سند اجرایی آن را تدوین کنیم، همچنین سند توسعه فرهنگی استان قزوین برای اولین بار توسط جهاد دانشگاهی در حال نوشتن است، امیدواریم که اتفاق خوبی در این راستا رقم بخورد.
پیلهچی با اشاره به شیوع کرونا، تصریح کرد: آزمایشگاه جهاد دانشگاهی قزوین از علوم پزشکی مجوز دریافت کرده است که آزمایش پی سی آر کرونا را انجام دهد، تست کرونا نیز با هزینه ارزانتر از بخش خصوصی در این آزمایشگاه صورت میگیرد.
نظر شما :