تمرکز بر اقتصاد دانشبنیان چشمانداز جهاددانشگاهی قزوین

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قزوین: سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان قزوین با اشاره به اینکه بر اساس چشمانداز جهاد دانشگاهی بر اقتصاد دانشبنیان تمرکز خواهیم داشت، گفت: تنها قید برای طرحهای پژوهشی، کاربردی بودن آنهاست؛ طرحها درنهایت باید منجر به درآمدزایی شوند، در عرصه پژوهش طرحهایی مدنظر ما هستند که هدف اصلیشان، تجاریسازی و ایجاد ارزشافزوده باشد.
امین خاکباز، سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان قزوین اظهار کرد: نوآوری و فناوری به یکدیگر نزدیک هستند و در جهاددانشگاهی قزوین بر تجاریسازی پژوهش و فناوری تمرکز داریم.
وی با اشاره به اینکه مدلهای نوآوری نسل به نسل تغییر کرده است، افزود: یکی از مدلهای روز در نوآوری مدل نوآوری باز است که در این مدل شرکت یا سازمان موردنظر مرزهای خود را کمرنگ کرده و مرزهای سازمان بسته نیست.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان قزوین تصریح کرد: نوآوری و فناوری به یکدیگر نزدیک هستند؛ در تلاش هستیم جهاد دانشگاهی را بهعنوان یک سازمان باز که امکان ورود طرحهای مختلف به آن وجود دارد به نوآوران و فناوران و فعالان زیستبوم نوآوری استان معرفی کنیم؛ در حقیقت بهدنبال به ثمر نشاندن طرحهای پژوهشی دیگر پژوهشگران هستیم و امیدواریم بتوانیم شیرینی نوآوریها را به زندگی جاری مردم بیاوریم.
وی عنوان کرد: ایجاد مسیر شناسایی و جذب طرحهای فناورانه، غربالگری طرحها و تعیین نحوه ورود در هر طرح، درآمدزایی از طرحهای انتخابشده، شناسایی خلأهای فناورانه و ایجاد بستر پژوهشی برای یافتن راهحل ازجمله اقداماتی است که در آینده انجام خواهیم داد.
خاکباز گفت: جهاددانشگاهی در برنامه کوتاهمدت بهدنبال کاربردی کردن پژوهشها است؛ جهاددانشگاهی اگر در زمینهای خلأ وجود داشته باشد با پژوهش وارد میدان خواهد شد تا خلأ موردنظر مرتفع و پژوهش وارد مرحله تجاریسازی شود.
به دنبال تجاریسازی دانش پژوهشگران هستیم
وی بیان کرد: بودجه وزارت علوم حدود سه درصد بودجه کل کشور را شامل میشود و این در حالی است که بودجه پارکهای علم و فناوری که تجاریسازی دانش را بر عهده دارند یکدهم درصد بودجه وزارت علوم است و این نشان میدهد که عملاً بودجه تجاریسازی بسیار اندک است.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان قزوین اشاره کرد: بسیاری از پژوهشگران در شرکتهای دانشبنیان فعالیت کرده و بعد از یک برهه زمانی با شکست روبهرو میشوند، دنبال این هستیم تا کمک کنیم پژوهشگران بتوانند طرحهای خود را تجاریسازی کنند.
وی خاطرنشان کرد: تنها قید برای طرحهای پژوهشی، کاربردی بودن آنهاست؛ طرحها درنهایت باید منجر به درآمدزایی شوند، در عرصه پژوهش طرحهایی مدنظر ما هستند که هدف اصلی پژوهش، تجاریسازی و ایجاد ارزشافزوده باشد.
خاکباز با تأکید بر اینکه دانش آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور است، تشریح کرد: بر اساس چشمانداز جهاد دانشگاهی بر اقتصاد دانشبنیان تمرکز خواهیم داشت و در مسیر کاربردی کردن پژوهشها دو مسیر تعریف کردهایم؛ مسیر نخست آن است که ما برای تجاریسازی پژوهشهایی که در قزوین و شهرهای اطراف آن انجامشده کمک کنیم، در مسیر دوم پژوهشهای انجامشده در دیگر شهرها که قابلیت اجراشدن در قزوین دارند را حمایت و تجاریسازی کنیم.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان قزوین در پایان با تأکید بر اینکه رویکرد ما نوآوری پژوهشی است، یادآور شد: جهاددانشگاهی قزوین تسهیلگر، کسبوکار خواهد بود و عموماً خدماتی را ارائه خواهیم داد که در دیگر دستگاههای اجرایی چنین خدماتی ارائه نمیشود.
نظر شما :