امتیاز بسیار عالی علوم پزشکی به آزمایشگاه جهاددانشگاهی استان قزوین

چندی پیش دانشگاه علوم پزشکی در راستای سنجش و ارزیابی آزمایشگاه های سطح استان از آزمایشگاه جهاددانشگاهی بازدید کرد که طی این بازدید و ارزیابی امتیاز قابل توجه 93.8 به دست آمد.
به این بهانه گفتگویی انجام دادیم با امین خاکباز معاون پژوهشی جهاددانشگاهی و ریاست مرکز درمان جهاددانشگاهی استان قزوین که در ادامه می خوانید:
اخیرا ارزیابی توسط دانشگاه علوم پزشکی قزوین صورت گرفت که در آن آزمایشگاه های سطح استان با سنجه های مختلف ارزیابی شدند و امتیاز بالایی به آزمایشگاه جهاددانشگاهی داده شد، توضیح دهید لطفا؟
ما در این ارزیابی انجام شده امتیاز 93.8 دریافت کردیم که بابت ارزیابی شاخص های مختلف آزمایشگاهی است.
قرار بود امسال دانشگاه علوم پزشکی به شکل سر زده این کار رو انجام بدهد، علی رقم موافقت ما این اتفاق رخ نداد و اعلام شد که طبق دستورالعملی که ابلاغ شده ارزیابی ها انجام خواهد شد. و نهایتا با حضور کارشناسان ارزیابی انجام شد.
بخش های گوناگون ارزیابی شدند و نهایتا از 100 امتیاز در ابتدا و در فرم هایی که اینجا پر شد امتیاز 98 را دریافت کردیم اما نهایتا در خروجی امتیاز 93 بدست آمد.
110 الزامات آزمایشگاه و 184 سنجه که هر سنجه امتیاز خودش را داشت.
چه عواملی باعث شد شما به این امتیاز دست یابید؟
ما از ابتدا به همکارانمان تاکید کردیم که به هر حال کنترل هزینه ها مهم است اما هیچ چیز باعث نمیشود که ما کیفیت را فدای قیمت کنیم، درسته که تعرفه ما نیمه دولتی است اما قرار نیست حالا که تعرفه پایینی می گیریم کیفیت خدمات پایین بیاد و مراجعین هم میبینند کیفیت خدمات، کیفیت امکانات و زیر ساختها و به ویژه در بحث نیروی انسانی قابل قبول است.
ما حتی میتوانیم برخی از آزمایشها با دستگاه های دیگری که ارزان تر هستند انجام بدهیم ولی به هیچ عنوان این کار را انجام نمی دهیم چراکه کیفیت برای ما از هر چیزی اولا تر است.
رقابت بین آزمایشگاه ها چگونه است و در این فضای رقابتی چگونه باید کیفیت را حفظ کرد؟
برخی از آزمایشگاه ها برای اینکه بتوانند رقابت کنند آزمایش ها را با دستگاهایی انجام می دهند که ارزانتر است ولی نهایتا کیفیت کار مطلوب نیست و دقت پایینی دارد که میتواند پزشک را به اشتباه اندازد.
اما ما حساسیت ویژه ای روی آزمایشها و کیفیت آن داریم ، برای مثال خانمی در سن بالا شرایط بسیار مناسبی در باروری داشت که ما برای اطمینان از پاسخ چند صد هزار تومان هزینه کردیم و به چند آزمایشکاه دیگر هم سپردیم و آزمایش کردند و همان جواب را گرفتیم.
حتی پیش آمده پزشکانی که در بحث درمان و خدمات کنترل ناباروری مشغول هستند هم بیمارانشان را به آزمایشگاه ما ارجاع می دهند ، چرا که ما در بحث ناباروری دارای به روز ترین تجهیزات و متد روز آزمایشگاه هستیم و عملا هیچ آزمایشگاهی توان رقابت با مارا ندارد.
بعد از امتیاز دهی رتبه بندی اتفاق افتاد؟
خیر، ما جزو اولین گروه هایی بودیم که مورد بررسی قرار گرفت و این ارزیابی در سایر آزمایشگاه ها ادامه دارد
پیش بینی خودتان در باره جایگاهتان با توجه به امتیاز دریافتی چیست؟
ما رضایت کامل داریم و تلاش می کنیم همچنان رو به جلو در حرکت باشیم اما بدون تردید آزمایشکاه ما جزو سه آزمایشگاه برتر استان خواهد بود. در این فرصت از همکاران هم ممنونم و تشکر می کنم.
در این آزمایشگاه چه آزمایشهایی انجام میشود؟
همه ی آزمایشهای رایج به ویژه حوزه طبی، خون، پاپ اسمیر و سایر موارد ...
امسال چه تعداد مراجع داشتید؟
در آزمایشگاه از ابتدای سال 19500 پذیرش
و به طور کلی در این سالها 90500 نفر پذیرش شده اند.
در مرکز درمانی جهاددانشگاهی استان قزوین به غیر از آزمایشگاه چه خدماتی ارائه می شود؟
مرکز کنترل و درمان ناباروری با شش سال سابقه کار که البته مرتبط بر تجربیات جهاددانشکاهی در حوزه ناباروری بوده و از این ظرفیت استفاده کردیم و در حال عقد قرارداد با مرکز ابن سینا هستیم که از این پس در صورت نیاز و اگر درمانهای اولیه پاسخ نداد و نیاز به عمل احساس شد بیمار را به بیمارستان ارجاع دهیم تا عمل جراحی انجام گیرد.
تا الان بیش از 600 تولد داشتیم و درصد آمار برابر استانداردهای جهانی است و تا امروز بیش از 3650 پرونده ناباروری باز شده و افراد تحت درمان قرار گرفته اند.
ما علاوه بر همه این موارد مرکز جامع توانبخشی نیز داریم. و نکته قابل توجه اینکه دستگاه ها اخیرا خریداری شده اند به لحاظ امکانات و تجهیزات کاملا به روز است.
مرکز شیمی درمانی هم تحت نظر دکتر مظفری فوق تخصص آنکولوژیست فعالیت می کند که از ابتدای امسال راه اندازی شده و به بیماران خدمات دارو درمانی ارائه میکند.
و نمایندگی خون بند ناف رویان که به لحاظ تعداد ذخیره سازی جزو 3 مرکز برتر خاور میانه است.
و همینطور 8 متخصص و 6 فوق تخصص که به درمان بیماران در حوزه های گوناگون مشغولند.
دلایل انتخاب این رویکرد درمانی چه بوده؟
حوزه ناباروری که عمدتا مربوط به پیشرو بودن جهاد دانشگاهی برمیگردد و هم نیازی که در این عرصه وجود داشت
و در بقیه موارد هم با مشورت دانشگاه علوم پزشکی و در راستای رفع کاستی ها و ارتقا فنی و علمی درمان در استان وارد شدیم و به دنبال کمک به سطح درمانی در استان هستیم.
نظر شما :