نخستین سند آمایش علم و فن‌آوری کشور یک ساله شد

۲۷ آذر ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۵ کد : ۱۴۲۶۷ ستادی اخبار برگزیده
سند آمایش علم و فن‌آوری استان قزوین که می‌تواند محور و موتور محرک توسعه استان باشد، وارد یک‌سالگی خود شده است؛ حال باید دید این سند در طول یک سال گذشت چه سرانجامی پیدا کرده است.
نخستین سند آمایش علم و فن‌آوری کشور یک ساله شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان قزوین: ۲۸ آذرماه سال ۹۷ سالن علامه دهخدای دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) شاهد رخدادی مهم در سطح کشور بود؛ در این‌روز سند آمایش علم و فن‌آوری استان قزوین که نخستین سند کشور در این حوزه به شمار می‌رفت با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه قزوین، استاندار وقت قزوین، رؤسای دانشگاه‌ها و رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین رونمایی شد.

این سند به همت پژوهشگران و محققان جهاد دانشگاهی استان قزوین بعد از دو سال ممارست و تلاش به سرانجام رسید؛ ازجمله ویژگی‌ها بارز آن می‌توان به پویا بودن آن و بررسی و پیگیری میزان پیشرفت طرح‌ها و استفاده از نسل نویی از نوآوری و پژوهش‌های مختلف از جمله استفاده از نسل شبکه نوآوری منطقه‌ای، شبکه مجاورت و مزیت‌های منطقه‌ای در نظام علم، فناوری و بازار اشاره کرد که با ورود داده‌های جدید قابلیت به‌روزرسانی دارد.

و اینک رونمایی از سند آمایش علم و فن‌آوری استان قزوین که می‌تواند محور و موتور محرک توسعه استان باشد، وارد یک‌سالگی خود شده است؛ از این‌رو برای بررسی این نکته که در حال حاضر چه سرانجامی برای این سند اتفاق افتاده با رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان قزوین به گفت‌وگو نشستیم.

مجموعه ذی نفعان استان نقش خود را در اجرای سند ایفا کنند

ابوالفضل یاری، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان قزوین، اظهار کرد: بعد از تدوین و انتشار سند آمایش علم و فن‌آوری استان قزوین یک ساختار اجرایی برای آن طراحی شده تا بتوانیم به‌واسطه آن به پروتکل‌های لازم دست یابیم.

وی افزود: این پروتکل‌ها تلاش دارد تا مفاد سند را به فعلیت تبدیل کند زیرا اجرای سند کار یک سازمان نیست بلکه نیاز است مجموعه‌ای از دستگاه‌های اجرایی و ذی‌نفعان و مخاطبان نقش خود را در اجرای این سند ایفا کنند.

یاری ادامه داد: برای مثال وقتی در سند آمده که استان قزوین یکی از قطب‌های کشاورزی است باید دانشگاه‌ها در واحدهای فن‌آور و واحدهای رشد و دانشکده‌ها بخشی از فعالیت خود را به این حوزه اختصاص دهند و یا اگر در حوزه گردشگری مباحثی مطرح است باید مجاورت‌های لازم در آن دیده شود.

این مسئول تصریح کرد: همچنین در بخشی از سند آمده که استان قزوین در بخش تولید شوینده‌ها و یا کانی‌های فلزی می‌تواند سرآمد کشور باشد، همچنین با توجه به تولید میوه انگور در استان نیاز است مرکز تحقیقات انگور متناسب با فعالیت و تولید این محصول در سطح استان ایجاد شود.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان قزوین گفت: توجه به مجموعه پروتکل‌ها بعد از نگارش سند آمایش علم و فن‌آوری موجب پیش رفتن اهداف آن خواهد شد.

یاری عنوان کرد: برای رسیدن به این پروتکل‌ها در قالب جلسات مختلف، شورای فنی، شورای برنامه‌ریزی، ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه‌های مختلف برنامه‌ها و اموری انجام شود که منشأ این سند است.

ترسیم مسیر علمی آینده استان قزوین با سند آمایش علم و فناوری

با توجه به اولویت‌های توسعه علم و فناوری در استان که شامل «توسعه علوم و فنون و نهادهای علم و فناوری ناظر به خدمات، گردشگری، خدمات درمانی و حمل‌ونقل»، «توسعه نوآوری و دانش‌بنیان کردن فرآیند فنی بخش‌های صنعتی» و «تزریق دانش فنی و ارتقای سرمایه انسانی در بخش کشاورزی» است باید تلاش شود عملکرد هر نهاد مرتبط در سطح استان بررسی و شدت ارتباط آن‌ها با هم نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد تا براساس آن نهادهای مربوطه وضعیت خود را تا افق ۱۴۲۴ ارتقا و بهبود بخشند.

استان قزوین در اهداف کلان توسعه علم و فناوری باید تلاش کند در میان پنج استان برتر کشور در زمینه علم و فناوری قرار بگیرد همچنین پیشتازی در مرزهای دانش و فناوری و نوآوری در میان استان‌های منطقه و کشور، افزایش سهم محصولات و خدمات مبتنی بر دانش و فناوری برتر و تحقق ۵۰ درصدی تولید ناخالص داخلی استان و متوازن‌سازی نظام علم و فناوری و تبدیل آن به پیشران فرآیند توسعه و مقابله با شکست‌های سیستمی در توسعه مقام علم و فناوری استان از جمله اهداف تعیین شده در سند آمایش علم و فن‌آوری استان قزوین است.

بی‌شک این سند راهنمایی برای سیاست‌گذاری‌های کلان حوزه علم و فناوری استان محسوب می‌شود و می‌تواند مسیر علمی آینده استان را به‌خوبی ترسیم کند لذا امید است با توجه به آن شاهد رشد و تعالی هر چه بیشتر استان قزوین باشیم.


نظر شما :