تحقق ۵۰ درصدی تولید ناخالص داخلی از اهداف سند آمایش علم و فناوری قزوین

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قزوین؛کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری در استانداری قزوین با دستور شرح کارگروههای فرعی، ارائه سند آمایش علم و فناوری استان قزوین توسط جهاددانشگاهی و ارائه پیشنهادات هفته پژوهش برگزار شد.
در این کارگروه گروه «سیاستگذاری توسعه علم و تحقیقات و فناوری» و «گروه برنامه ریزی ارتقا کیفیت آموزشی» مورد تایید قرار گرفت.
مهدی گلدوزها، مدیر اجرایی پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری و عضو تیم نویسندگان در ارائه سند آمایش علم و فناوری استان اظهار کرد: سند آمایش علم و فناوری استان قزوین برای اولین بار در کشور توسط محققان جهاد دانشگاهی نوشته شده و هدف از اجرای این پروژه پاسخ به پرسشهای مرتبط با توسعه منطقهای علم و فناوری است.
وی در خصوص اولویتهای توسعه علم و فناوری در استان افزود: «توسعه علوم و فنون و نهادهای علم و فناوری ناظر به خدمات، گردشگری، خدمات درمانی و حملونقل»، «توسعه نوآوری و دانشبنیان کردن فرآیند فنی بخشهای صنعتی» و «تزریق دانش فنی و ارتقای سرمایه انسانی در بخش کشاورزی» از جمله این اولویتهاست.
این مسئول در خصوص اهداف کلان توسعه علم و فناوری در استان قزوین تشریح کرد: قرار گرفتن در میان پنج استان برتر کشور در زمینه علم و فناوری، پیشتازی در مرز های دانش و فناوری و نوآوری در میان استانهای منطقه و کشور، افزایش سهم محصولات و خدمات مبتنی بر دانش و فناوری برتر و تحقق ۵۰ درصدی تولید ناخالص داخلی استان و متوازنسازی نظام علم و فناوری و تبدیل آن به پیشران فرآیند توسعه و مقابله با شکستهای سیستمی در توسعه مقام علم و فناوری استان از جمله این اهداف است.
وی از دیگر اهداف کلان این سند به پویاسازی نهادهای علم و فناوری در جهت پاسخگویی هوشمند به نیازهای صنایع خدمات و کشاورزی، دستیابی به توسعه علوم و فناوریهای نوین و گسترش همکاری مؤثر در حوزههای علوم و فناوری با مراکز علمی معتبر ملی و کشورهای همسایه اشاره کرد.
گلدوزها خاطرنشان کرد: در این سند عملکرد هر نهاد بررسی و شدت ارتباط آنها با هم نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و در نه وضعیت دستهبندی شدند؛ بر این اساس نهادهای مربوطه بایستی تا افق ۱۴۲۴ وضعیت خود را ارتقا و بهبود بخشند.
مدیر اجرایی سند آمایش علم و فناوری استان تاکید کرد: در سند آمایش علم و فناوری استان قزوین اقدامات ما معطوف به استان بوده و نگاه آمایشی در آن بیشتر لحاظ شده است.
نظر شما :