انتشار کتاب «ادراک محیطی و نقشههای شناختی؛ الگوها و مدلها» در جهاددانشگاهی قزوین
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی قزوین، کتاب «ادراک محیطی و نقشه های شناختی» با هدف بررسی الگوها و مدلهایی که در زمینه نحوه شکلگیری نقشههای شناختی بر اساس ادراکات محیطی مطرح شده، توسط تکتم حنائی، زهرا اکبری اوغاز، فائزه کازرانی تألیف و در انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شده است.
ادراک محیطی از یک شهر و نقشههای شناختی مربوط به آن، از مفاهیم مهم در شهرسازی هستند. بهویژه از دورههایی که رابطه تعاملی انسان با محیط و مباحث مربوط به روانشناسی محیط، جایگاه شایسته خود را در دانش طراحی محیط به دست آوردهاند، این مفاهیم بهعنوان ابزارهایی تخصصی به ما کمک میکنند تا یک شهر را به شکلی کلی تجربه کنیم، از قرار گرفتن و قرائت نقشههای مختلف شهری گرفته تا جهتیابی و انتخاب مسیر در شهرها بهعنوان فعالیتی که در هرلحظه هر شهروند بهطور ناخودآگاه به آن مشغول است تا صحبت کردن و تعامل با افرادی که در شهر زندگی میکنند تا نحوه رفتار و عملکرد شهروندان در محیطهای شهری، این مفاهیم کمک میکنند به بهترین شکل با واقعیتهای شهر خود آشنا شویم و در تسهیل عملکردها و ارتباطات از آنها بهرهمند شویم.
در این رابطه مفاهیمی نظیر شناخت فضایی، تصویرسازی ذهنی، پیکربندی فضایی نیز به کمک شهرسازان آمده است که میتواند در قالب نقشههایی تهیه شوند و این نقشهها به کارشناسان شهرسازی و تصمیمگیران شهری، برای برنامهریزی و ترسیم طرحهای شهری کمک بسیار میکنند، این نقشهها میتوانند شامل اطلاعاتی نظیر ابعاد، موقعیت، شکل، قابلیتهای شهری، ترافیک و سایر جزئیات شهری باشند.
ادراک محیطی نیز، بهنوعی از گسترش دادن دیدگاههای مردم به شهر و استفاده از آنها بهعنوان راهی برای بهبود عملکرد شهرها محسوب میشود. این نوع برداشت از شهر، به تشکیل تصویری واضحتر و درستتر از شهر کمک میکند و با توجه به آن، میتوان پیشبینی کرد که برای رفع کدامیک از مشکلات شهری، چه اقداماتی باید انجام شود. ادراک محیطی و نقشههای شناختی، علاوه بر نقش مثبت در جهتدادن به اقدامات شهرسازانه، به ایجاد شهری کاملاً خوانا نیز کمک میکنند.
کتاب «ادراک محیطی و نقشه های شناختی» در ۵۹۸ صفحه و قطع وزیری به بهای ۲۹۸ هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شده است.
انتهای پیام
نظر شما :