رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین:
اولویت آموزشهای مهارت محور در جهاد دانشگاهی قزوین
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، مهندس فرشاد پیلهچی، رئیس جهاددانشگاهی قزوین در دیدار با فرماندار قزوین اظهار کرد: جهاددانشگاهی یک مجموعه و نهاد هیئت امنایی و خودگردان است و این شرایط باعث شده تا یک اتمسفر در جهاددانشگاهی ایجاد شود که تک تک جهادگران این نهاد به دنبال یک هدف باشند.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی با بیش از ۱۰ هزار جهادگر، در سه عرصه پژوهش و فناوری، آموزش و توانمندسازی و همچنین فرهنگی و اجتماعی در حال فعالیت است؛ خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار اعضای هیئت علمی دانشگاهها در این نهاد انقلابی به فعالیت جهادی مشغول هستند و با اهتمام جهادگران این مجموعه بیش از ۳۰ پژوهشکده در سراسر کشور، ذیل عرصه پژوهش و فناوری در حوزههای تخصصی همچون پزشکی و سلامت، علوم انسانی، علوم شناختی، فنی و مهندسی دارد و سایر علوم فعال است که هریک از این پژوهشکدهها بر اساس نیاز و پتانسیل استانها فعالیت دارند.
مهندس پیلهچی بیان کرد: خوشبختانه جهاددانشگاهی در عرصه پژوهش و فناوری تا به امروز موفق و قوی عمل کرده است؛ به عنوان مثال پژوهشکده رویان، تولید آنتنهای BTS مخابرات توسط مرکز جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی، تولید متههای حفاری ویژه شرکت نفت توسط جهاددانشگاهی خوزستان و تولید دکلهای حفاری توسط جهاددانشگاهی مرکز علم و صنعت از مهمترین دستاوردهای جهاددانشگاهی در کشور است.
وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی در تمام استانها پتانسل بالایی دارد و جهاددانشگاهی استان قزوین نیز میتواند، در حل مسائل استان کمکرسان دولت باشد. جهاددانشگاهی قزوین نیز همچون سایر جهاددانشگاهی های کشور، یک هلدینگ آموزشی دارد.
این مسئول عنوان کرد: با توجه به اینکه استان قزوین یک استان صنعتی است، ما نیز در حوزه آموزش به سمت آموزشهای مهارت محور و خود اشتغال رفتهایم تا افراد در کمترین زمان ممکن برای ورود به بازار کار آماده شوند.
رئیس جهاددانشگاهی قزوین با اشاره به مرکز آزمون جهاددانشگاهی، خاطرنشان کرد: این نهاد یک مرکز آزمون دارد که عملاً مانند سازمان سنجش عمل میکند و به واسطه این مرکز آزمون، در استان قزوین نیز برخی آزمونهای استخدامی با کمک ما برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: در استان قزوین، سند توسعه و آمایش علم و فناوری، سند توسعه فرهنگی و سند توسعه گردشگری استان نیز به واسطه جهاددانشگاهی نگارش شده است.
این مسئول ادامه داد: در حوزه پژوهش نیز جهاددانشگاهی قزوین، دستاوردهای چشمگیری داشته است، به عنوان مثال مکتب فرش را در قزوین راه اندازی کردیم که اتفاقاً مورد استقبال استاندار وقت نیز قرار گرفت.
خدمات درمانی و جهادی جهاد دانشگاهی قزوین
وی در ادامه به خدمات درمانی و حوزه سلامت جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: سالانه بیش از ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر از خدمات درمانی جهاد دانشگاهی با نصف تعرفههای درمانی خصوصی بهرهمند میشوند. بالغ بر ۱۰ سال است که در حوزه سلامت با هدف صیانت از طرح جوانی جمعیت و درمان ناباروری نیز فعالیت داریم و بیش از ۱۵۰۰ نوزاد در مرکز ناباروری جهاددانشگاهی قزوین متولد شدهاند.
این مسئول تصریح کرد: باتوجه به اینکه در حوزه سلامت، از سایر استانها بیمار پذیرش داشتیم، طی سالیان گذشته مرکز درمان را گسترش دادهایم و امروز در کنار ذخیرهسازی بانک خون بند ناف و درمان ناباروری، به درمان برخی سرطانها ازجمله سرطان برست و سرطان پروستات نیز پرداختهایم.
مهندس پیلهچی خاطرنشان کرد: یکی از خواستهها و انتظارات ما از فرماندار محترم، قرار دادن مرکز درمان جهاددانشگاهی در سرانه بودجه شهرستان است.
وی با بیان اینکه شرایط برای گسترش علمی و فناوری جهاددانشگاهی قزوین مهیا است، افزود: یکی از دغدغههای ما در این مجموعه، استیجاری بودن فضا است و این موضوع سبب شده تا فعالیت ما در برخی حوزهها کمرنگ شود به عنوان مثال باتوجه به نداشتن فضا نتوانستیم اتاق عمل مرکز درمان را راهاندازی کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی قزوین خاطرنشان کرد: مجموعه جهاددانشگاهی در سال ۱۳۹۷ اقدام به ساخت یک مجتمع تحقیقاتی و درمانی کرد اما در ادامه مسیر باتوجه به تورم موجود در جامعه با کمبود بودجه مواجه شدهایم.
وی ادامه داد: باتوجه به کسری بودجه، مقرر شد پروژه ساختمانسازی در سه فاز به بهرهبرداری برسد. در فاز اول ۳۵۰۰ متر زیربنا در حال ساخت است. فاز اول پروژه بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. چنانچه این پروژه به بهرهبرداری برسد خدمات درمانی قابل ملاحظهای به استان وارد میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: کمکهای خیرین، نمایندگان مجلس و کمکهای دولتی میتواند در بهرهبرداری هرچه زودتر مجتمع جهاد دانشگاهی مؤثر باشد.
وی ادامه داد: در راستای تجاریسازی نیز اقداماتی صورت گرفته است. گفتنی است که جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۹۹ در حوزه توسعه مشاغل خانگی نیز مأموریت داشت. باتوجه به اینکه این پروژه توسط جهاد دانشگاهی به خوبی کلید خورد در سال جاری بودجهای به منظور اهدای تسهیلات قرضالحسنه، به افرادی که در توسعه مشاغل خانگی فعال هستند، تعلق گرفتهاست.
مهندس پیلهچی بیان کرد: بیکاری یکی از معضلات نسل جوان است. اما از طرفی قزوین جزو استانهای صنعتی کشور است و نیاز به نیروی انسانی توانمند یکی از دغدغههای صنعتگران است، متأسفانه در استان نتوانستهایم عرضه و تقاضا در اینحوزه را به خوبی به یکدیگر متصل کنیم. در برنامه توسعه پیشروی جهاد، برنامه جدی برای آموزش نیروهای صنعتی و مهارت محور و درنتیجه اتصال آنها به بازارکار و صنعت داریم.
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی قزوین در حوزه فرهنگی نیز خوش درخشیده است. این نهاد انقلابی با دارا بودن رسانه اثر گذار ایسنا و همچنین خبرگزاری بینالمللی ایکنا سعی در ترویج فرهنگ ایرانی و اسلامی دارد.
این مسئول با اشاره به نقش خبرگزاری ایسنا در استان افزود: این رسانه در حوزههای بستر سازی فرهنگی و اجتماعی پا به کار است و چنانچه مأموریتی به این رسانه داده شود، به خوبی میتواند نقش آفرینی کند.
وی تصریح کرد: مرکز رصد و افکارسنجی ایسپا، از دیگر مراکز حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی است که با نظرسنجی دقیق کارآیی قابل ملاحظهای در کلیه تحقیقها، نتیجهگیریها و پروژههای کلان دارد. مرکز نشر جهاد دانشگاهی قزوین نیز، سبقه درخشانی در انتشار کتب فاخر و علمی دارد.
مهندس پیله چی با اشاره به سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی بیان کرد: تمامی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها، به واسطه این سازمان برگزار میشود.
وی در پایان گفت: در ادامه مسیر، جهاد دانشگاهی، همچون گذشته پای کار است و سعی دارد مفید فایده واقع شود.
انتهای پیام
نظر شما :