نخستین پیش نشست همایش ملی مُقاومَت و جَهانِ آیَنده با همکاری سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی قزوین برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد قزوین، نخستین پیش نشست همایش ملی مُقاومَت و جَهانِ آیَنده با همکاری سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی قزوین امروز 15 آبان 1402 با حضور دکتر محمد مهدی شریعتمدار؛ مدیرکل آفریقا و کشورهای عربی مجمع جهانی اهلبیت(ع) در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.
محمد مهدی شریعتمدار در این پیش نشست اظهار کرد: امام خمینی(ره) با رهبری انقلاب اسلامی برای نهادینهسازی و بنیان نهادن فرهنگ انقلاب همواره در تلاش بودند که یکی از جلوههای عینی این موضوع در شکلگیری محور مقاومت در منطقه نمایان است، همچنین شهید سلیمانی در رشد و بالندگی این محور نقش بیمانندی را ایفا کرده است.
وی افزود: تاریخ تشیع سرشار از قیامهای متعددی است که در مواردی به تشکیل حکومت نیز انجامیده است اما تفاوت انقلاب با همه قیامهای شیعی در آن است که پیروزی انقلاب معادلات جهان و منطقه را به هم زد و برخلاف سایر قیامها که ماندگار نبود علاوه بر ماندگار شدن، خط بطلانی بر دعوی پایان تاریخ یا پایان عصر دین بود.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی زمانی رخ داد که همه تصور میکردند ایدئولوژی انقلاب تنها میتواند برآمده از اندیشههای مارکس باشد و در این میان یک اندیشه دینی انقلاب کرده و دین را به عرصه باز آورد تا مناسبات منطقهای و جهانی را تغییر دهد، اگر در این برهه خاص، فروپاشی شوروی، پایان دوران جنگ سرد و تلاش آمریکا برای تحمیل هژمونی یک جانبهگرایانه خود بر جهان را بهیاد بیاورید، متوجه میشوید آنچه در برابر این جریان ایستاد انقلاب اسلامی و در ادامه آن محور مقاومت بوده است.
شریعتمدار گفت: انقلاب اسلامی و روندی که با ایدئولوژی رهبران خود در پیش گرفته بود در برابر کمپدیوید و عادیسازی روابط جهان عرب با اسرائیل که میرفت تا موضوع فلسطین را به یک مسئله تاریخگذشته بدل کند، ایستاد و خط بطلانی بر این برنامهریزی آمریکایی در منطقه کشید.
وی گفت: تمام ایدههای بعد انقلاب از ایده صدور انقلاب تا امالقرا بودن و از سوی دیگر کسانی که میخواستند دیپلماسی را نهادینه کنند و دیپلماسی عمومی را به جای اثرگذاری افکار عمومی جهان قرار بدهند؛ همه اینها در این کشاکش ۴۰ ساله در نهایت منجر به این شد که امروز شاهدیم، جریان مقاومت توانست در منطقه به صورت ویژه پیشرفت کند ولی اتفاق مهم این بود که پیش از انقلاب، فقه و اندیشه شیعه در معارضه بود و بعد از انقلاب به حاکمیت رسید.
مدیرکل آفریقا و کشورهای عربی مجمع جهانی اهلبیت(ع) مطرح کرد: برخلاف فقه سنی که با پایان دولت عثمانی به پایان خود رسید، آنچه رخ داد این بود که انتقال فقه شیعه از اپوزیسیون به پوزیسیون موفق بود و عنصر قوی آن را باید ولایت فقیه دانست که موفقیت فوقالعادهای را رقم زده است و در مقابل فقه سنی در انتقال موفق نبوده و در ایدههایی مانند اخوانالمسلمین در نهایت به سلفیگری گراییده است.
وی تصریح کرد: برخی میگویند اسلام سیاسی شکست خورده است اما از نتایج مهم انقلاب اسلامی ایران این است که با تکیه بر اسلام سیاسی تحملی در منطقه و جهان ایجاد کند که با نام محور مقاومت میشناسیم و میتواند در برابر همه توطئهها بایستد و آنها را به شکست بکشاند.
این مسئول گفت: اتفاقات زیادی که در منطقه افتاد در نظر داشت تا اذهان را از مسئله اصلی جهان اسلام دور کند اما در همین موضوع هم اگر نگوییم مقاومت پیروز مطلق میدان بوده باید گفت که پیروزیهای چشمگیری به دست آورده است و توانسته در برابر طرحهای آمریکایی بایستد و این تغییر از تغییر گفتمانی تا تغییر در حوزه فقه سیاسی و تغییرات میدانی، در مسئله فلسطین ظهور پیدا کرده است.
انقلاب اسلامی مفهوم موازنه قدرت در منطقه را برهم زد
شریعتمدار با اشاره به این مسئله که موازنه قدرت در خاورمیانه یک تعریف آمریکایی دارد، توضیح داد: انقلاب اسلامی توانست مفهوم موازنه قدرت در منطقه را برهم بزند، سیاست، عرصه قدرت است و موازنه قدرت در مفهوم آمریکایی به معنای برتری رژیم در منطقه بود و در همین راستا ۵ جنگ بین اعراب و رژیم صهیونیستی را شاهد بودیم که رژیم صهیونیستی در همه آنها غالب بود و اعراب نتوانستند پیروز شوند.
وی ادامه داد: پس از شکستهای اعراب، رژیم صهیونیستی و حامیان آن دو اقدام مهم انجام دادند؛ اول دور ساختن فلسطینیها از اطراف فلسطین و دوم اینکه عربها بخشی از نظم باشند و بر اساس مفهوم موازنه آمریکایی رژیم صهیونسیتی دست برتر باشد که جبهه مقاومت در برابر هر دوی اینها ایستاد و با عملیات طوفانالاقصی تَرَک جدیتری را به موازنه وارد کرد.
مدیر کل آفریقا و کشورهای عربی مجمع جهانی اهلبیت(ع) با اشاره به عملیات طوفانالاقصی اظهار کرد: اقدامات قبلی مقاومت فلسطین همه در جهت دفاع بوده و این عملیات اولین بار است که تهاجمی و داخل سرزمینهای اشغالی انجام شده است، عظمت طوفانالاقصی در این زمینه کاملاً روشن و بارز است.
وی گفت: جمهوری اسلامی پس از مواجهه با مسائل مختلف سه رویکرد را در دستور قرار داد، قدرتسازی که ایجاد بازدارندگی کرد، سازوکاری که تولید تجهیزات نظامی کرد و در نهایت کار بعدی پیمانسازی است، زمانی بود که کسی جرئت نمیکرد نام مقاومت را ببرد ولی امروز یکی از جبهههای منطقه است و در هر تحلیلی جایگاهی دارد و کار بعدی ایستادگی در برابر تهدیدات منطقه و جهان به اتکای مقاومت خواهد بود.
شریعتمدار بار دیگر به تشریح زوایای عملیات طوفان الاقصی پرداخت و بیان کرد: آنچه در طوفانالاقصی رخ داد یک عملیات فوقالعاده بود و نیروهای حماس توانستند ۲۵ کیلومتر وارد سرزمینهای اشغالی شوند و تعداد زیادی کشته و اسیر در ۷ اکتبر برای اسرائیلیها داشت. این عملیات چند نتیجه مهم داشت؛ اول اینکه اگر یک گروه کوچک به نام حماس میتواند چنین آسیبی را به اسرائیل وارد کند فعالیت کل محور مقاومت چه تأثیری بر موجودیت اسرائیل خواهد داشت؟
وی ادامه داد: در قدم بعدی صهیونیست که اشراف اطلاعاتی خیلی زیاد روی منطقه دارد با این حال حماس که در غزه فعالیت میکند و نوار غزه طی ۲۰ سال در شدیدترین حالت محاصره بوده است توانسته سلاح بسازد و زیر گوش رژیم اشغالگر قدس بیش از ۵۰۰ کیلومتر تونل حفر کند و اینها نشان میدهد همینه اسرائیل پوشالی است.
این مسئول تصریح کرد: رژیم صهیونیستی به لحاظ ژئوپلیتیک ضربه بزرگی خورده و آسیبهای نظامی و اطلاعاتی جدی دیده و این در آینده اثر خواهد گذاشت، توقع اینکه با این عملیات طومار اسرائیل در هم پیچیده شود، تلقی درستی نیست اما رژیم صهیونسیتی مجبور است آتش بس را بپذیرد و حمله زمینی یک نمایش است که اسرائیل را به هیچ یک از اهدافش نمیرساند.
شریعتمدار در پایان بیان کرد: عملیات طوفانالاقصی آغاز سلسله نبردهایی است که پایان آنها به پایان طومار اسرائیل خواهد انجامید و این اقدام موجب گسترش جبهه و گفتمان مقاومت و تقویت جبهه فلسطین است که به نظر میرسد آینده منطقه و جهان را رقم میزند. آمریکا منتظر متولد شدن خاورمیانه جدید است و این اتفاقات را درد زایمان میداند ولی این تولد جدید را محور مقاومت رقم خواهد زد.
انتهای پیام
نظر شما :