جهاد دانشگاهی الگوی خوداتکایی برای جوانان است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قزوین به نقل از ایسنا؛ دکتر سیدعلی قاسمزاده در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مولود مبارک انقلاب اسلامی و گفتمان جهادی آن است که پیوند علم و دانش با جامعه و کاربردی کردن آن را دنبال میکند.
وی بیان کرد: فعالیتهای جهاد دانشگاهی مسئله محور و ناظر بر حل مشکلات است و با آموزش مهارتهای متعدد در حوزههای مختلفی همچون پزشکی، کشاورزی، صنعتی، فرهنگی، هنری و علوم اجتماعی برای دانشجویان و سایر علاقهمندان گرهگشایی میکند.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) تصریح کرد: تولید ثروت از دانش، ترویج فرهنگ کار و به کار بستن علم در جامعه برای خدمترسانی به مردم؛ هدف غایی این نهاد خدمتگزار است و این نهاد میتواند الگوی مناسبی برای کسب استقلال مالی و خوداتکایی برای جوانان تحصیلکرده دانشگاهی باشد.
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی نماد خودباوری و اعتماد به نیروی دانش و جوانی برای رسیدن به هدفهای متعالی و حل مشکلات و در یک کلام محقق کننده شعار «ما میتوانیم» است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در ادامه گفت: جهاد دانشگاهی در برخی حوزهها همچون سلولهای بنیادی و تحقیقات در حوزه درمان و پزشکی توفیقات خوبی پیدا و مرجعیت علمی کسب کرده اما در برخی موارد به سبب نبود فرهنگ برونسپاری مسائل در جامعه و صنعت و نیز ناتوانی و عدم توفیق در جذب و نگهداشت استادان و دانشجویان نخبه بهویژه در حوزههای علوم انسانی، اجتماعی و فرهنگی موفقیتهای کمتری حاصل شده است.
وی ادامه داد: شایسته است جهاد دانشگاهی در دوره مدیریت آقای دکتر مسلمی نائینی از ظرفیت جوانان نخبه، ایدهها و ابتکارات آنها در فعالیتهای گوناگون تحقیقی و اجتماعی بیشتر بهره برده و با کمک دانشگاهها و بنیاد نخبگان با بورس جهاد علمی به جذب نخبگان بپردازد که قطعاً از این طریق در جهت رسیدن به اهداف غایی خود گامهای بلندتر و موفقتری خواهد برداشت.
این مسئول اظهار کرد: دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) دفتری در اختیار جهاد دانشگاهی قرار داده است تا بتوانند از این طریق با روحیه جهادی خود و نیز بهرهگیری از چابکی روشها و جذابیت برنامهها به جذب دانشجویان بیشتر و جلب همکاری استادان بپردازند.
جبران خلأهای فرهنگی به همت جهاد دانشگاهی
وی گفت: ما معتقدیم با همت بیشتر و تلاش مضاعف جهاد دانشگاهی استان قزوین بسیاری از خلأهای فرهنگی، آموزشی و مهارتی همچون سبک زندگی از طریق این حرکتهای جهادی قابل جبران است. این قابلیت و قدرت در جهاد دانشگاهی وجود دارد که بتواند دانش کسب مهارت سخنرانی، مهارت زندگی، کسب درآمد استارتاپی، دانش رسانهای و مهارت کار گروهی و مانند اینها را در دانشجویان و علاقهمندان پرورش دهد.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اتکای جهاد دانشگاهی به دانش، علم کاربردی، توانایی، ابتکار عمل، خلاقیت و تلاش نیروهای جوان، میتواند راههای امید به آینده و پیشرفت کشور را تقویت کند.
وی ادامه داد: همکاری مرکز آموزشهای آزاد و مجازی، مرکز نوآوری فرهنگی (حمپا)، پردیس رشد و فناوری و نیز کارآفرینی در دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) با جهاد دانشگاهی استان قزوین در یک سال اخیر به مراتب بیشتر از تمام ادوار گذشته مدیریت این دانشگاه بوده است.
این مسئول اظهار کرد: شخصاً به جهاد دانشگاهی باور عمیق دارم و همانگونه که پیشتر هم اشاره شده قبل از هیئت علمی شدن، در قالب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، در انجام طرحهای کلان ملی با جهاد دانشگاهی همکاری داشته و خود را یک نیروی جهادی میدانم.
وی افزود: دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) در برگزاری نشستهای علمی، مناظرههای دانشجویی و نیز برپایی نمایشگاههای مختلف دانش بنیان؛ فعالیتهای مشترک متعددی با بنیاد نخبگان و جهاد دانشگاهی استان قزوین داشته است.
قاسمزاده افزود: فعالیتهای مشترک دیگری هم در حوزههای علوم انسانی، علوم اجتماعی،فنی و علوم صورت گرفته است که ادامه یا گسترش این فعالیتها به همت مسئولان جهاد دانشگاهی و ایجاد فرصت و سود مشترک برای دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) و جهاد دانشگاهی استان قزوین وابسته است.
وی در پایان گفت: امیدواریم جهاد دانشگاهی استان قزوین با همتی که از مدیران جوان آن سراغ داریم، چتر فعالیتهای خود در دانشگاه معین استان را گسترهتر کنند و در قالب تفاهمنامه در حوزههای مختلف به تقویت همکاریهای بنیادین و پایدار با دانشگاهها روی آورند که الحمدالله تاکنون این جدیت در مجموعه جهاد دانشگاهی قزوین وجود داشته است.
نظر شما :