مشاور رئیس جهاد دانشگاهی قزوین در حوزه صنعت مطرح کرد:
تعامل عرضه و تقاضای دانشبنیان در نمایشگاه دانشبنیان سازی تولید
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان قزوین؛ مشاور رئیس جهاد دانشگاهی قزوین در حوزه صنعت گفت: تعامل بین عرضه و تقاضا از محاسن نمایشگاههای دانشبنیان سازی در حوزه صنایع است، تأکید جهاددانشگاهی نیز در برگزاری این نمایشگاه پیوند عرضه و تقاضا بود. درصورتیکه تقاضا و عرض در تعامل باشند، نیازهای فناورانه استان مرتفع خواهد شد.
علیرضا کشاورزقاسمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اخیر «دانشبنیانسازی تولید» اظهار کرد: جهاد دانشگاهی برای برگزاری نمایشگاه دانشبنیانسازی تولید، برنامهریزی و پیگیریهای بسیاری را انجام داده اما در نهایت، دستاورد مهم خروجی و رضایت غرفهداران از نمایشگاه است.
وی افزود: فلسفه برگزاری نمایشگاه این است که بتوانید عرضهکننده کالا و خدمات را به متقاضی متصل کنید تا کلیه ذینفعانی که در این چرخه مرتبط هستند به مذاکره بپردازند و درنهایت عقد قرارداد صورت گیرد.
فعال حوزه صنعت تأکید کرد: هرچقدر که حضور ذینفعان در چنین نمایشگاههایی افزایش یابد قطعاً شاهد نتیجه نهایی بهتری خواهیم بود اما متأسفانه استقبال از این نمایشگاه در حد انتظار نبود.
کشاورز قاسمی عنوان کرد: انتظار میرود دستگاههای اجرایی در راستای برگزاری نمایشگاه دانشبنیان با یکدیگر هماهنگ باشند زیرا غرفه داری هزینه دارد.
وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که اطلاعرسانیها دقیق انجام شود و مسئولین برای بازدید از چنین نمایشگاههایی از جنبه تشریفاتی و گرفتن عکس ورود پیدا نکنند بلکه حضور مؤثر داشته باشند.
فعال حوزه صنعت بیان کرد: قزوین با ۳۵۰۰ واحد صنعتی در حوزه ارتباط با صنایع، ظرفیتهای بسیاری دارد اما نکته مهم، این است که شاهد حضور این بخشها در نمایشگاه نیستیم.
وی ادامه داد: تمام دستگاههای اجرایی که موضوع مشترک ارائه میکنند باید باهم فکری یکدیگر رویداد برگزار کنند، و از تنوع محصول در نمایشگاه پرهیز شود چراکه تنوع در آن حوزه موجب پراکندگی مخاطب میشود اما اگر به یک موضوع ویژه و تخصصی بپردازیم قطعاً دعوت از فعالین آن حوزه آسانتر است و شاهد نتیجه بهتری خواهیم بود.
صندوق حمایت و حلقه وصل در جهت توسعه دانشبنیانیها
کشاورزقاسمی گفت: موضوع دیگر کار حمایتی است بهطور مثال در نمایشگاه اگر محصول دانشبنیانی مربوط به حوزه کشاورزی برای باغداران ارائه میشود صندوق حمایت از کشاورزی باید مکانیزم حمایتی برای فردی که دستگاه را خریداری میکند تعریف کند.
وی ادامه داد: بازدید از چنین نمایشگاههایی سبب میشود سواد مدیران استان بروز شود و انتظار میرود مدیران بازدید سطحی نداشته باشند و برای حمایت از چنین نمایشگاههایی وقت بگذارند، حتی در جهت توسعه نوآوری با فعالین این حوزه نشست برگزار کنند.
فعال حوزه صنعت در خصوص دانشبنیان در بخش صنایع غذایی تصریح کرد: تعاریف متعددی از دانشبنیان وجود دارد اما تعریف اصلی در مرز علم و نوآوری جدید حرکت کردن است که در صنایع غذایی این موضوع کمتر دیده میشود زیرا عمدتاً تجهیزات در این حوزه وارداتی است.
وی ادامه داد: در حوزه بذر، کشت بافت و شیلات اتفاقات خوبی رقم خورده است اما در حوزه دانش بیان صنایع غذایی تمام دانشها و تجربیات وارداتی، اروپایی و غربی است و شاهد نوآوری در این حوزه نیستیم.
کشاورزقاسمی در پایان عنوان کرد: همچنین در حوزه دامداری اصلاح نژاد و تولید شیر اتفاقات خوبی در استان رقم خورده اما در ارتباط با نژاد آرین موضوعاتی وجود دارد زیرا میزان ضریب تبدیل نژاد قبلی نسبت به آرین برتری دارد چراکه ضریب نژاد قبلی 1.4 با تولید یک کیلو گوشت بود اما نژاد آرین برای تولید یک کیلو گوشت 1.8 است؛ درصورتیکه ما واردکننده نهاده دامی هستیم و این مسئله دچارتناقض است.
نظر شما :