در نشست خبری رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین مطرح شد
تولید علم، رونق صنعت و افزایش نرخ باروری، اولویتهای جهاد دانشگاهی قزوین
جهاددانشگاهی زیست بوم نوآوریِ نخبگان ایران
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان قزوین؛ رئیس جهاد دانشگاهی قزوین گفت: تولید علم، رونق صنعت و افزایش نرخ باروری از اولویتهای جهاد دانشگاهی قزوین در سال جدید است که امیدواریم با مساعدت و همافزایی دستگاههای اجرایی اهداف این نهاد تحقق یابد.
فرشاد پیلهچی دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ در نشست خبری که به مناسبت چهلودومین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی برگزار شد؛ ضمن تسلیت ایام ماه محرم و گرامیداشت روز خبرنگار اظهار کرد: ۱۶ مرداد سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی است و خوب است از این فرصت برای تکریم تمام نیروهای جهادی استان از جمله خبرنگاران که به حق در تمام عرصهها پیشگام هستند، استفاده کنم.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در چهار حوزه معاونت فرهنگی، معاونت پژوهشی، معاونت آموزشی و پشتیبانی فعال است و در تمام حوزهها «کارویژه» مشخصی برای خود تعریف کرده و سعی دارد در راستای تحقق اهداف این کارویژهها گام بردارد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین، بیان کرد: مأموریت ذاتی جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعهای در سه حوزه علم و فناروی، پژوهشی و فرهنگی است و این نهاد در تلاش است تا در گام دوم انقلاب در راستای پیشبرد اهداف خود، به عنوان زیست بوم نوآوری نخبگانی در کشور معرفی شود و سعی میکند فضا را برای حضور و ورود نخبگان به عرصههای مختلف ایجاد کند.
پیلهچی گفت: اگر تا دیروز با خروج نخبگان از کشور مواجه بودیم امروز با خروج شرکتهای دانشبنیان مواجه هستیم و باید به دنبال آن باشیم تا فضایی در کشور پدید آید که برای ماندگاری نخبگان جذاب باشد.
وی بیان کرد: بر اساس سند آمایش، قزوین یکی از استانهای پراستعداد در تمام حوزههای اقتصادی، درمانی و عمرانی است که قطعاً برخی مزایای مغفول در حوزههای مختلف آن وجود دارد و نیاز است با ورود نخبگان این فضاهای مغفول مانده توسعه یابد.
پیلهچی عنوان کرد: در همه دنیا واحدهای فناور، نخبگان و شرکتهای دانشبنیان هستند که مشکلات را احصا و برطرف میکنند و یا مزایای حوزههای مختلف را توسعه میدهند که امیدواریم با کمک سایر دستگاههای اجرایی بتوانیم یک اکوسیستم برای ورود نخبگان و درنتیجه رشد آنان فراهم کنیم.
جهاد دانشگاهی به دنبال ارتقای فضای فناوری کشور
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین افزود: جهاد دانشگاهی به دنبال آن است که فضای نوآوری و فناوری کشور را تکمیل و ارتقا دهد و با توجه به اینکه هیچ فضایی در استان قزوین بهعنوان فضای نوآور فعالیت جدی ندارد بنابراین در تلاش هستیم که متولی این امر در استان باشیم.
وی بابیان اینکه، تمام ارکان تولید علم در استان وجود دارد، گفت: امیدواریم با همافزایی دستگاهها و ارکان عرصه علم و فناوری از بنیاد نخبگان تا پارک علم و فناوری و همچنین استفاده از تجربیات سنوات گذشته در راستای پیشبرد و توسعه فضای نوآوری و فناوری استان گامی مؤثر برداریم.
این مسئول ادامه داد: حوزه پشتیبانی در جهاد دانشگاهی برای توسعه زیرساخت در حال فعالیت است که کارویژه این حوزه، تکمیل و ساخت مجتمع تحقیقاتی و درمانی جهاد دانشگاهی در قزوین است.
وی افزود: مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی در فضایی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع در پنج طبقه طراحی شده ولی متأسفانه با شیوع ویروس کرونا و کمبود اعتبار ساخت این پروژه به تعویق افتاد که البته در سال جاری با سفر رئیسجمهور به استان، اعتباری بالغبر ۴۰ میلیارد تومان به آن اختصاص یافت.
پیلهچی بیان کرد: با اعتبار تخصیصیافته به این پروژه، امیدواریم فاز نخست آن که شامل ارائه خدمات درمانی و آزمایشگاهی است به زودی به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به نیازمندی نهادهای علمی به خیرین علمی اظهار کرد: موضوع خیرین در استان بسیار داغ است و امیدوارم با کمک رسانهها خیرین علمی برای به ثمر رساندن پروژههای علمی پای کار بیایند و جهاد دانشگاهی هم در تلاش است با جذب خیرین علمی، مجتمع درمانی و تحقیقاتی خود را به بهرهبرداری برساند.
این مسئول در ادامه با اشاره به فعالیتهای معاونت پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی در عرصههایی چون صنعت، هنر و معماری و همچنین در عرصه درمانی فعالیت دارد. این مرکز در حوزه درمان با کمک پزشکان متخصص در چهار عرصه پزشکی ازجمله درمان ناباروری، آزمایشگاه خون با تعرفه نیمهدولتی، مرکز توانبخشی و فیزیوتراپی و مرکز شیمیدرمانی فعال است.
وی ادامه داد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته سالانه ۲۰ هزار شهروند قزوینی و غیرقزوینی از خدمات درمانی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی بهرهمند میشوند.
پیلهچی همچنین در خصوص فعالیتهای معاونت پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در عرصه هنر و معماری، گفت: در عرصه هنر و معماری خدمات فاخری به مدیریت شهری ارائه میدهد و بزرگترین دستاورد این مرکز تحقیق و پژوهش بر روی گنبد مسجد جامع بوده است که سالهاست به دلیل عدم مقاومت بنا، در حصار داربست است. مرکز هنر و معماری این آمادگی را دارد که در راستای مناسبسازی و مقاومسازی این بنای نفیس و میراثی فعالیت کند.
وی ادامه داد: معاونت پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در حوزه صنعت نیز ورود کرده و در این حوزه ۲ هدف را دنبال میکند. همانطور که میدانید وظیفه جهاد دانشگاهی بهعنوان یکنهاد توسعهای ارتباط بین صنعت و دانش است و در این زمینه نیز در حال برنامهریزیهای مدونی هستیم که امیدواریم با تعامل و همافزایی دستگاههای اجرایی استان بتوانیم در راستای احیای مزایای مغفول مانده صنعت استان گام برداریم.
تلاش برای تجاریسازی صنعت
این مسئول گفت: تجاریسازی صنعت از دیگر موضوعاتی است که جهاد دانشگاهی به آن ورود کرده و در بحث تجاریسازی و فروش محصولات ۲ تجربه موفق با شرکتهای دانشبنیان داشته است و توانستیم برای یک شرکت که در حوزه ذخیره انرژی و رنگ فعال است؛ بازار فروش داخلی و حتی صادرات مهیا کنیم.
وی در ادامه گفت: یک کارویژه دیگر که در حوزه معاونت پژوهشی جهاد دانشگاه وجود دارد بحث درمان ناباروری است که با توجه به پایین بودن نرخ باروری در کشور در دستور کار قرار گرفته است.
پیلهچی در ادامه به حوزه معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: جهاد دانشگاهی در حوزه معاونت کارآفرینی از دیرباز فعالیتهای مختلف داشته است و سالانه چند هزار نفر از این حوزه آموزش مهارت کسب کردند و هدف و کارویژه ما در معاونت آموزش ارتقای سطح اشتغال در جامعه است.
وی با تأکید بر این نکته که چنانچه متقاضیان کار دارای مهارت باشند، با معضل بیکاری مواجه نمیشوند، افزود: یکی از نکاتی که در جامعه باید به آن توجه شود، فرهنگ کار است بنابراین در بحث اشتغال سعی کردیم اکوسیستمی به وجود آوریم تا بر روی توانمندسازی افراد تمرکز شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین اظهار کرد: برای تمامی اقشار از نخبگان تا زنان سرپرست خانوار بستر مهارتآموزی مهیا است و در تلاش هستیم با توجه به ظرفیتی که توسط جهاد دانشگاهی ایجادشده، بتوانیم گامی مهم در این راستا برداریم.
وی با اشاره به طرح توسعه مشاغل خانگی گفت: مجری طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در کشور جهاد دانشگاهی است و بحث چرخه مشاغل خانگی در تمام دنیا دارای اهمیت است بهطوریکه کشورهای پیشرفته به این باور رسیدهاند که برای آنکه چرخ مشاغل سنگین آنها بهخوبی کار کند باید فاز اولیه کارهایشان را از مشاغل خرد و خانگی شروع کنند.
تمرکز روی مهارتآموزی
این مسئول ادامه داد: جهاد دانشگاهی در تلاش است تا با احصاء مشکلات، مشاوره رایگان و ایجاد بازار، فضایی مناسب برای اشتغالزایی در استان به وجود آورد و همچنین افراد را به کارفرماها ارجاع دهد. مرکز علمی کاربردی جهاد روی این موضوع تمرکز کرده و در برنامه ما مهارتآموزی و رشد و توسعه فردی دانشجو قرار دارد و ما بهنوعی خود را متولی این اکوسیستم میدانیم.
وی بابیان این نکته که گاهی افراد در جایگاههای مختلف از نخبگان تا بانوان سرپرست خانوار به آشنایی با الفبای کار نیازمندند تبیین کرد: این آموزش و شناخت فضای کار و نیاز جامعه باید اتفاق بیفتد، امروز با همافزایی دستگاههای متولی و با ایدهای که میتواند به جامعه کمک کند میتوانیم وارد میدان عمل شویم.
رئیس جهاد دانشگاهی قزوین با تأکید بر حمایت از مشاغل خانگی مطرح کرد: مشاغل خانگی و خرد پیشنیاز صنایع بزرگ هستند و این موضوع با توجه به تجربه سایر کشورها بهدستآمده است لذا باید توجه ویژهای به این مشاغل شود، جهاد روی این موضوع هم کار کرده و با دستهبندی افراد متقاضی و ایجاد بازار و مشاوره رایگان موجب اتصال آنها به پیشرانها شده است.
پیلهچی گفت: ما توانستیم خیلی از افراد را به کارآفرین و آن دسته از افراد که توان و استعداد دارند را به پیشران بدل کنیم، در حال حاضر و در سال جاری با این رویکرد توانستهایم ۱۵۰۰ نفر را وارد بازار کارکنیم و این اتفاق بدون دریافت بودجه خاصی انجام گرفته است.
وی تأکید کرد: ما توانستهایم یک بنگاه کاریابی باشیم با این روش که ارتباط بین صنعت و دانشگاه را با ورود خود کامل کنیم و حلقه وصل این ۲ باشیم.
این مسئول با اشاره به فعالیتهای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: معاونت فرهنگی دارای تنوع فعالیت زیادی است ازجمله حوزه رسانه و فعالیت ۲ خبرگزاری در آن، حوزه انتشارات جهاد دانشگاهی که سال گذشته ۲۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده که در بین استانهای کشور سرآمد بوده است، بخش افکارسنجی جهاد که اطلاعات و آمارها را در اختیار مسئولین قرار میدهد و درنهایت حوزه سازمان دانشجویان که برای دانشگاهها کار و فعالیت انجام میدهد.
راهاندازی طرح «شهر دانشجو» در قزوین
وی با اشاره به یکی از طرحهای جهاد دانشگاهی با عنوان «شهر دانشجو» توضیح داد: هر فرد ۱۲ سال در مقاطع تحصیلی در آموزشوپرورش و بین ۲ تا ۱۰ سال آموزش در مقاطع عالی دریافت میکند ولی مهارت در رشتهاش را آنطور که باید به دست نمیآورد که اگر این اتفاق بیفتد چرخه پیشرفت کشور سرعت میگیرد، این اتفاق بارها بهطور خودآگاه و ناخودآگاه توسط ما و دانشجویان تجربه شده و روندی است که جهاد دانشگاهی آن را بهطور جدی دنبال میکند.
پیلهچی یادآور شد: در این راستا ما در جهاد دانشگاهی تعدادی دوره احصا کردهایم تا در آن رشد علمی و شخصیتی، اجتماعی و مهارتی افراد اتفاق بیفتد تا روی طرز تفکر فرد اثر داشته باشیم و دانشجو را کنشگر کنیم و یک دانشجوی با مهارت و دارای ایده به جامعه معرفی میکنیم.
این مسئول با اشاره به توجه دولت به مردمیسازی حکومت و نیز توجه جدی مدیریت ارشد استان به این روند گفت: مسائل اساسی استان باید با جمعسپاری به مردم و نخبگان حل شود و وظیفه جهاد دانشگاهی در این میان ایجاد حلقه ارتباط است زیرا همانطور که رهبر انقلاب فرمودهاند جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی است که به دنبال حل مسائل زمین مانده کشور است.
وی در پایان با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی و انتشار کتاب eight گفت: این کتاب یک دستاورد بزرگ است چراکه پیش از این همه کتابهای آموزش زبان از خارج کشور تهیه میشد ولی این کتاب یک مجموعه آموزشی متناسب با آموزههای ایرانی است که مختص بزرگسالان است و تلاش داریم در ادامه مجموعه مناسب برای آموزش نوجوان و کودکان را نیز تهیه کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما :