مرکز تجاری‌سازی جهاددانشگاهی مکمل مرکز نوآوری است

۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۸ کد : ۳۰۱۳۸ ستادی معاونت پژوهشی اخبار برگزیده
فرشاد پیله‌چی، رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین و عباس علایی مقدم، مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین ضمن دیدار درخصوص زمینه همکاری‌های مشترک در مرکز نوآوری و شتابدهی جهاد دانشگاهی گفت‌وگو کردند.
مرکز تجاری‌سازی جهاددانشگاهی مکمل مرکز نوآوری است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قزوین؛پیله‌چی در این دیدار اظهار کرد: مرکز تجاری‌سازی جهاددانشگاهی مکمل مرکز نوآوری است؛ برای ما مهم است که این کار با کیفیت برگزار شود چون افراد را رها نخواهیم کرد و تیم‌ها پس از گذر از این مرحله می‌توانند در مراکز رشد فعالیت کنند یا در مرکز تجاری‌سازی مشغول به کار شوند. علت دغدغه ما این است که این تیم‌ها در آینده ورودی مراکز ما خواهند بود و ما آن‌ها را به حال خود رها نمی‌کنیم.

امین خاکباز، مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی قزوین نیز در این جلسه بیان کرد: در مراکز نوآوری و شتابدهی قرار است کسب و کارهای نوپا را شتابدهی کنیم و این بدان معناست که تلاش کنیم با خدمات ارائه شده راه را برای موفقیت آنان‌ هموار کنیم.

وی ادامه داد: قرار است با خروجی مراکز نوآوری و شتابدهی، ورودی مراکز رشد را تقویت کنیم تا وارد مراکز رشد شوند؛ این طرحی است که سال‌هاست در دنیا انجام می‌شود.

مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی قزوین خاطرنشان کرد: با برگزاری برنامه‌ها خلأها را مشاهده می‌کنیم مثلاً برخی افراد با اطلاعات اولیه کسب و کار آشنا نیستند و نمی‌دانند که قیمت تمام شده را چگونه محاسبه کنند؛ گاهی تیم‌ها موارد ابتدایی را رعایت نمی‌کنند؛ ایده‌ها هم خیلی خام است چون نهادی نبوده که آن‌ها را راهنمایی کند و بگوید در چه مسیری کار کند و ایده را پرورش دهد.

وی عنوان کرد: یکی از برنامه‌ها دیدار با کارآفرینان بود که طی آن کارآفرینان اشتباه خود را بیان می‌کردند؛ دیدیم که عمدتاً اشتباهات مشترک دارند بنابراین تیم‌ها تلاش می‌کنند تا اشتباهات کارآفرینان را تکرار نکنند.

خاکباز تصریح کرد: تلاش می‌کنیم به افرادی که انگیزه دارند کمک کنیم. متأسفانه به‌دلیل شیوع کرونا با سخت‌گیری مواجه شدیم و جلسات را مجازی برگزار کردیم در حالی که در سایر استان‌ها جلسات حضوری تشکیل شده و مخاطبین زیادی در آن حضور یافتند.

مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی قزوین تأکید کرد: در دوره‌های آموزشی تلاش کردیم از اساتیدی استفاده کنیم که خودشان تجربه راه‌اندازی کسب و کار داشته باشند؛ در تلاش هستیم کتاب‌ها و مراجع معرفی شده مفید باشند.

وی اشاره کرد: ارائه آموزش‌های کارآفرینی ضرورت دارد چون اغلب افراد مراجعه‌کننده موارد اولیه را نمی‌دانند و آگاهی ندارند. کار به خوبی پیش می‌رفت که به کرونا و روزهای پایانی دولت برخورد کردیم اما با این وجود جزو 6 استان نخست کشور هستیم و سرعت پیشرفت قزوین در این مرکز مطلوب است.

خاکباز گفت: هدف ما ارائه گزارش نیست چون تلاش داریم این طرح هدفمند انجام شود به همین جهت برای صفر تا 100 طرح برنامه‌ریزی کردیم که اگر کسی پذیرش شد طی 6 ماه چه آموزش‌هایی را به او ارائه دهیم؛ البته آموزش‌ها باید متناسب با مقطع آنان باشد. در ابتدا باید آموزش‌های عمومی و سپس آموزش تبلیغات را ببینند، همچنین باید مهارت تیم‌سازی را یاد بگیرند و در پایان بتواند طرح را به سرمایه‌گذار ارائه دهند.

وی بیان کرد: چند سطح آموزشی متناسب با نیاز تیم‌ها تعریف و برنامه‌ریزی کردیم و تلاش داریم برنامه هدفمند پیش رود و تدبیر را در اجرا به گونه‌ای اتخاذ کنیم که خروجی داشته باشد.

مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی قزوین اظهار کرد: اجرای برنامه به‌صورت منطقه‌ای بسیار مهم است به این صورت که به‌جای اینکه چند استان چند برنامه بی‌کیفیت برگزار کنند بهتر است یک برنامه تجمیعی با کیفیت برگزار و یک استاد در سطح ملی دعوت کنند تا مشارکت کنندگان نیز افزایش یابد. اگر این مسیر را فعال کنیم با چند استان هم سطح قزوین چنین برنامه‌ای را برگزار خواهیم کرد.

وی در خصوص اطلاع‌رسانی تشریح کرد: جذب ایده‌ها برای ما یک مسئله است تا ورودی بهتر و در پی آن خروجی مطلوب را شاهد باشیم اما کرونا اجازه فعالیت میدانی را نمی‌دهد؛ در این حوزه می‌توان از ظرفیت سمن‌ها و یا مسیرهای اطلاع‌رسانی ورزش و جوانان استفاده کرد؛ حتی اگر سمنی در حوزه برگزاری توانمندی دارد از ظرفیت آنان نیز استفاده خواهیم کرد، البته سمن‌ها می‌توانند در این دوره‌ها نیز آموزش ببینند و از دوره‌های برگزار شده استفاده حداکثری داشته باشند.

خاکباز در پایان سخنانش گفت: دغدغه ما این است که دوره باکیفیت برگزار کنیم و حیف است که این دوره را 10 نفر آموزش ببیند در حالی که ما در این دوره‌ها محدودیت نداریم.

عباس علایی‌مقدم، مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین نیز در این دیدار اظهار کرد: ما می‌توانیم با آموزش و پرورش رایزنی داشته باشیم تا طرح «منش» را در شبکه شاد برای مقطع دبیرستان و پیش‌دانشگاهی اطلاع‌رسانی کنیم؛ همچنین می‌توان از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد استفاده و به سازمان‌های مرتبط نامه ارسال و طرح را معرفی کنیم تا جوانان مستعد خود را معرفی کنند. با هیئت کارگران استان هم می‌توان نامه‌نگاری کرد چون کارگران تحصیل‌کرده می‌توانند ایده داشته باشند.

علی لطفی، معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین نیز عنوان کرد: در طرح «منش» واژگان کلیدی مانند شتابنده، برای مردم ابهام دارد و بهتر است این طرح و مفاهیم آن برای ادارات نهادینه شود که این امر اهمیت طرح «منش» را می‌رساند.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا به 6 ماه برای اجرای طرح بسنده نشود و کار را جلو ببریم. اطلاع‌رسانی در چند سایت جوابگو نیست و باید اطلاع‌رسانی در سطح تمامی ادارات و شهرستان‌ها انجام شود.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین یادآور شد: طبق تفاهم‌نامه به‌صورت مداوم می‌توانیم جوانان را به جهاددانشگاهی معرفی کنیم تا مشاوره رایگان بگیرند.
 

کلیدواژه‌ها: قزوین استان قزوین جهاددانشگاهی قزوین شتابدهی جهاددانشگاهی قزوین نوآوری شتابدهی جهاددانشگاهی قزوین جوانان استان قزوین ورزش جوانان استان قزوین برنامه طرح طرح منش


نظر شما :